Avasime koolitushooaja

Avaldatud: 21 november, 2021

Sellel sügisel alustasime sotsiaaltöötajate koolitamisega. Koolitaja Kätlin Talumaa koolitas Jõgeva valla sotsiaal- ja sotsiaalhooldustöötajaid septembrikuus. Jõgeva Vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Aime Meltsas kommenteerib: „Sotsiaaltöötaja teadmised peavad […]

Ilusat uut kooliaastat!

Avaldatud: 1 september, 2021

Soovime kõikidele õpilastele, õpetajatele ja ka nende lähedastele ilusat uut kooliaastat! Loodame, et kõik tsöliaakiat põdevad õpilased saavad nendele vajalikku gluteenivaba toitu ning lapsevanemad, koolipere […]

Palju õnne kõigile Eesti 30. taasiseseisvumispäeva puhul!

Avaldatud: 20 august, 2021

Et oleks rõõmu möödunust ja tulevasest ning oskust elada päev korraga. Et oleks tuge oma lähedastest ja soov elada harmoonias koos teistega. Klaasid kokku kõlagu […]

Sisuturundus: Alusta päeva Nestléga!

Avaldatud: 15 august, 2021

Elu hoiab meid tänapäeval pidevalt rakkes ning me ei mõtle just sageli mikroelementidele või hommikusöögi toiteväärtusele. Samas aitab Saksamaa Lüübeki Ülikooli teadlaste sõnul süsivesikurikas hommikusöök […]

Õppeaasta lõpus koolitati sotsiaaltöötajaid ja giide

Avaldatud: 7 juuli, 2021

Õppeaasta lõpus koolitasid Eesti Tsöliaakia Seltsi koolitajad kahe uue sihtgrupi esindajaid – sotsiaaltöötajaid ja giide. 14 Türi valla sotsiaaltöötajat tõdesid, et teadmised tsöliaakiast ja gluteenivabast […]

Esimene gluteenivaba burger tanklas!

Avaldatud: 1 juuli, 2021

Alates tänasest on võimalik keha kinnitada Paiaristi Alexela tanklas, mis asub Tikupoiste kõrval, gluteeni-ja laktoosivaba hamburgeriga. Kusjuures hind on samuti väga söödav – kõigest 6,90€. […]

Esinesime EÕL-i koolituspäeval

Avaldatud: 20 juuni, 2021

Viljandi Pärimusmuusika Aidas toimus Eesti Õdede Liidu koolituspäev “Tarkuseterad”, kus osalejaid oli nii Viljandi-, Pärnu-, Lääne- kui ka Saaremaalt. Nii nagu koolituspäeva pealkirigi ütleb, siis […]

Otsime sortimendi koordinaatorit

Avaldatud: 30 mai, 2021

Kas soovid kaasa aidata gluteenivabade toodete sortimendi info kogumisele ja jagamisele? Ootame sind kandideerima Eesti Tsöliaakia Seltsi vabatahtlikuks sortimendi koordinaatori kohale. Oma sooviavalduse saad meile […]

25 aastat tsöliaakia ja gluteenivaba elu eest võitlemist

Avaldatud: 23 mai, 2021

EPIKoja ajakirjas Sinuga ilmus seltsi 25. juubeli ja tsöliaakia teadlikkuse kuu puhul artikkel seltsi tegemistest. Millised on seltsi unistused? Kelle partneriks soovime hakata? Palju meid on ning mis […]

Selgunud on Parim Gluteenivaba Tegija 2020 võitjad!

Avaldatud: 17 mai, 2021

Juba neljandat korda avaldab Eesti Tsöliaakia Selts oma liikmete ja jälgijate hindamise alusel tunnustust Parim Gluteenivaba Tegija tiitli saajatele. Käesoleval juubeliaastal anname esmakordselt välja 6 […]

Täna, 16. mail, tähistame rahvusvahelist tsöliaakiapäeva!

Avaldatud: 16 mai, 2021

Selle puhul oleme valmis saanud oma esimese animeeritud videoga, mille jagamisega saate aidata tõsta teadlikkust enim aladiagnoositud autoimmuunhaigusest, tsöliaakiast.   Video juurde palume võimalusel lisada […]

Uuringu kutse

Avaldatud: 15 mai, 2021

Tartu Tervishoiu Kõrgkool viib läbi uuringut „Varjatud nälguse esinemine regulaarselt suure koormusega treenivate, erinevaid toitumiskavu jälgivate ja >65-aastaste  naiste seas“. Varjatud nälgus on olukord, mille […]

Olge tähelepanelikud toitumisega seotud spetsialistide osas

Avaldatud: 14 mai, 2021

Eesti Tsöliaakia Selts palub olla tähelepanelik toitumisnõustamise teenuste pakkumiste osas. Liikmed on jaganud infot, et neile pakutakse toitumisnõustamise teenust koos toitumiskoolis osalemisega. Selliste pakkumiste puhul […]

AOECSi veebiseminar “Naised ja tsöliaakia – naiste rolli avalikustamine”

Avaldatud: 13 mai, 2021

Rahvusvahelise tsöliaakiapäeva puhul ootab Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsioon (AOECS) inimesi kuulama veebiseminari teemal naised ning nende roll tsöliaakia vaatenurgast. Seminar on inglisekeelne ning toimub    […]

Gluteenivaba küpsetamise valikaine

Avaldatud: 7 mai, 2021

Juba neljandat õppeaastat järjest on Tallinna Teeninduskooli pagar-kondiitri eriala õpilastel võimalus õppida „Gluteenivaba küpsetamise“ valikainet. Selle aine läbisid kõik toiduainetööstuse valdkonna õppijad – nii põhi- […]

Arhiiv