Uudised
Avasime koolitushooaja
Avaldatud: 21 november, 2021
Sellel sügisel alustasime sotsiaaltöötajate koolitamisega. Koolitaja Kätlin Talumaa koolitas Jõgeva valla sotsiaal- ja sotsiaalhooldustöötajaid septembrikuus. Jõgeva Vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Aime Meltsas kommenteerib: „Sotsiaaltöötaja teadmised peavad […]
Ilusat uut kooliaastat!
Avaldatud: 1 september, 2021
Soovime kõikidele õpilastele, õpetajatele ja ka nende lähedastele ilusat uut kooliaastat! Loodame, et kõik tsöliaakiat põdevad õpilased saavad nendele vajalikku gluteenivaba toitu ning lapsevanemad, koolipere […]
Palju õnne kõigile Eesti 30. taasiseseisvumispäeva puhul!
Avaldatud: 20 august, 2021
Et oleks rõõmu möödunust ja tulevasest ning oskust elada päev korraga. Et oleks tuge oma lähedastest ja soov elada harmoonias koos teistega. Klaasid kokku kõlagu […]
Sisuturundus: Alusta päeva Nestléga!
Avaldatud: 15 august, 2021
Elu hoiab meid tänapäeval pidevalt rakkes ning me ei mõtle just sageli mikroelementidele või hommikusöögi toiteväärtusele. Samas aitab Saksamaa Lüübeki Ülikooli teadlaste sõnul süsivesikurikas hommikusöök […]
Õppeaasta lõpus koolitati sotsiaaltöötajaid ja giide
Avaldatud: 7 juuli, 2021
Õppeaasta lõpus koolitasid Eesti Tsöliaakia Seltsi koolitajad kahe uue sihtgrupi esindajaid – sotsiaaltöötajaid ja giide. 14 Türi valla sotsiaaltöötajat tõdesid, et teadmised tsöliaakiast ja gluteenivabast […]
Esimene gluteenivaba burger tanklas!
Avaldatud: 1 juuli, 2021
Alates tänasest on võimalik keha kinnitada Paiaristi Alexela tanklas, mis asub Tikupoiste kõrval, gluteeni-ja laktoosivaba hamburgeriga. Kusjuures hind on samuti väga söödav – kõigest 6,90€. […]
Esinesime EÕL-i koolituspäeval
Avaldatud: 20 juuni, 2021
Viljandi Pärimusmuusika Aidas toimus Eesti Õdede Liidu koolituspäev “Tarkuseterad”, kus osalejaid oli nii Viljandi-, Pärnu-, Lääne- kui ka Saaremaalt. Nii nagu koolituspäeva pealkirigi ütleb, siis […]
Otsime sortimendi koordinaatorit
Avaldatud: 30 mai, 2021
Kas soovid kaasa aidata gluteenivabade toodete sortimendi info kogumisele ja jagamisele? Ootame sind kandideerima Eesti Tsöliaakia Seltsi vabatahtlikuks sortimendi koordinaatori kohale. Oma sooviavalduse saad meile […]
25 aastat tsöliaakia ja gluteenivaba elu eest võitlemist
Avaldatud: 23 mai, 2021
EPIKoja ajakirjas Sinuga ilmus seltsi 25. juubeli ja tsöliaakia teadlikkuse kuu puhul artikkel seltsi tegemistest. Millised on seltsi unistused? Kelle partneriks soovime hakata? Palju meid on ning mis […]
Selgunud on Parim Gluteenivaba Tegija 2020 võitjad!
Avaldatud: 17 mai, 2021
Juba neljandat korda avaldab Eesti Tsöliaakia Selts oma liikmete ja jälgijate hindamise alusel tunnustust Parim Gluteenivaba Tegija tiitli saajatele. Käesoleval juubeliaastal anname esmakordselt välja 6 […]
Täna, 16. mail, tähistame rahvusvahelist tsöliaakiapäeva!
Avaldatud: 16 mai, 2021
Selle puhul oleme valmis saanud oma esimese animeeritud videoga, mille jagamisega saate aidata tõsta teadlikkust enim aladiagnoositud autoimmuunhaigusest, tsöliaakiast. Video juurde palume võimalusel lisada […]
Uuringu kutse
Avaldatud: 15 mai, 2021
Tartu Tervishoiu Kõrgkool viib läbi uuringut „Varjatud nälguse esinemine regulaarselt suure koormusega treenivate, erinevaid toitumiskavu jälgivate ja >65-aastaste naiste seas“. Varjatud nälgus on olukord, mille […]
Olge tähelepanelikud toitumisega seotud spetsialistide osas
Avaldatud: 14 mai, 2021
Eesti Tsöliaakia Selts palub olla tähelepanelik toitumisnõustamise teenuste pakkumiste osas. Liikmed on jaganud infot, et neile pakutakse toitumisnõustamise teenust koos toitumiskoolis osalemisega. Selliste pakkumiste puhul […]
AOECSi veebiseminar “Naised ja tsöliaakia – naiste rolli avalikustamine”
Avaldatud: 13 mai, 2021
Rahvusvahelise tsöliaakiapäeva puhul ootab Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsioon (AOECS) inimesi kuulama veebiseminari teemal naised ning nende roll tsöliaakia vaatenurgast. Seminar on inglisekeelne ning toimub […]
Gluteenivaba küpsetamise valikaine
Avaldatud: 7 mai, 2021
Juba neljandat õppeaastat järjest on Tallinna Teeninduskooli pagar-kondiitri eriala õpilastel võimalus õppida „Gluteenivaba küpsetamise“ valikainet. Selle aine läbisid kõik toiduainetööstuse valdkonna õppijad – nii põhi- […]