tagab ohutuse gluteenivaba menüüd vajavate inimeste tervisele
annab tootele lisagarantii gluteenivaba puhtuse osas,
kontrollitakse igal aastal uuesti,
tähendab samasuguseid tootmisstandardeid kõikides riikides,
lihtsustab teadliku valiku tegemist toidukaupade ostul.

Jälgi gluteenivaba kaubamärki!

Gluteenivabu tooteid ostes eelista kaubamärgiga tooteid. Seda kindlasti suure ristsaastumise ohuga toodete puhul nagu jahud, helbed, mannad, tangud, kruubid ja nendest valmistatud tooted.

Gluteenivaba kaubamärgi saamiseks läbivad tooted väga range kontrolli – tootja peab arvestama enesekontrolli põhimõtetega, testima oma tooteid ning tootmisprotsess peab olema tunnustatud akrediteeritud audiitorfirma poolt.

Gluteenivabad kaubamärgi juures peab ALATI olema ka ametlik registreerimiskood:

Gluteenivaba kaubamärk on Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsiooni ametlik tähis, mille kaudu saavad toetust kohalikud tsöliaakia seltsid.
See on teatud toidukaupadele vabatahtlikkuse alusel taotletav tähis, mis võimaldab neid eristada teistest samataolistest kaupadest ja annab lisagarantii.
Eestis on gluteenivaba kaubamärgi litsentseerimise õigus Eesti Tsöliaakia Seltsil. Litsentseerimise kohta saate lugeda rohkem meie Tootjale/Restoranile menüü alt.

Siit saate kontrollida, kas ostetud toode kannab õiget gluteenivaba kaubamärki:

Registreeritud tooted Eestis

Registreeritud tooted välismaal

Juhul, kui leiate mõne toote, millel on kasutusel ebakorrektne gluteenivaba kaubamärk (kaubamärk ilma registreerimiskoodita või liiga sarnane sümbol), andke sellest teada Eesti Tsöliaakia Seltsi gluteenivaba tootmise ja kaubamärgi kontaktisikule aadressil katre@tsoliaakia.ee.