Koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liiduga, kes pidi teadmussiirde projekti raames valmistama gluteenivaba toidu infomaterjali, mis avaldati toiduteave.ee kodulehel. Ühendasime teadmised ning koostasime gluteenivaba toidu ABC-d puudutava infolehe.

Teabematerjal on mõeldud toitu käitlevatele ettevõtetele eesmärgiga anda ülevaade:

  • Mis on gluteen?
  • Mis on gluteenivaba toit ning kellele ja miks see oluline on?
  • Millised on väljendite „gluteenivaba“ ja „väga väikese gluteenisisaldusega“ kasutamise tingimused?
  • Millele tuleb gluteenivaba toidu käitlemisel tähelepanu pöörata?
  • Millised on kasutatavad analüüsimeetodid?
  • Mis on gluteenivaba kaubamärk?
  • Viited asjakohasele seadusandlusele sh standarditele

Teabelehte jagatakse paberkandjal Eesti Tsöliaakia Seltsi koolitustel ning samuti võite selle omale ise välja printida.

Küsimuste puhul võtke meiega ühendust horeca@tsoliaakia.ee

Teabeleht

Gluteenivaba toit - teabeleht