Free From Food Expo, 28. – 29. mai, Barcelonas

Avaldatud: 23 mai, 2019

Sel aastal toimub 28. -29. mail taas Barcelonas Free From Food Expo, mis on Euroopa juhtiv B2B mess koos konverentsiprogrammiga kus on väljas gluteenivabade, laktoosivabade, […]

Valminud on Gluteenivabade toodete kataloog!

Avaldatud: 22 mai, 2019

Kaua tehtud kaunikene, kuid valmis ta on! Sel aastal võtsime kevadel ühendust kokku mitmekümnete Eesti tootjate, kaubandusettevõtete ja maaletoojatega ning nende kaasabil panime kokku Eesti […]

ETS koolitas meditsiinitöötajaid

Avaldatud: 22 mai, 2019

30. aprillil räägiti Põhja-Eesti Regionaalhaiglas dietoloogia aluskoolituse raames meditsiinitöötajatele tsöliaakiast. Fookuses olid tsöliaatiku elukvaliteedi ning Eesti Tsöliaakia Seltsi (ETS) tegevusega seonduv. Samuti räägiti lahti olulised […]

Koolitati HoReCa sektori töötajaid

Avaldatud: 17 mai, 2019

Sellel kevadel on seltsi koolitajad Katre Trofimov, Kätlin Talumaa ja Marget Merman läbi viinud mitmeid koolitusi HoReCa sektorile. Koolitati nii Radissoni hotelliketi töötajaid (parempoolsel pildil), […]

Täna on rahvusvaheline tsöliaakiapäev!

Avaldatud: 16 mai, 2019

Üle maailma tähistatakse täna rahvusvahelist tsöliaakiapäeva! Teeme seda meiegi eesmärgiga tõsta ühiskonna teadlikkust haigusest ning jagame Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsiooni (AOECS) ühisdokumenti Dietoloogide Ühenduste Euroopa […]

9 – 10. mai toimub Tallinnas Põhja- ja Baltimaade tsöliaakia seltside kohtumine

Avaldatud: 9 mai, 2019

Täna ja homme korraldab Eesti Tsöliaakia Selts Tallinnas iga-aastaselt koos käivat Põhja- ja Baltimaade tsöliaakia seltside kohtumist. Üritus toimub iga kord erineva osaleja riigi juures […]

Selgusid gluteenivaba tarbijaskonna meelest parimad gluteenivabad tooted ja parim kaubandusettevõte 2018!

Avaldatud: 3 mai, 2019

Eelmise aasta lõpus palusime meie seltsi liikmetel ja ka teistel tsöliaakiahaigetel aidata meil välja valida Parim Gluteenivaba Tegija 2018 kolmes kategoorias. Meil on hea meel […]

Briis kalatoodetel on peal gluteenivaba kaubamärk!

Avaldatud: 2 mai, 2019

01. mail 2019 sõlmis Eesti Tsöliaakia Selts neljanda gluteenivaba kaubamärgi litsentsileping DGM Shippin AS-iga, kelle brändi all Briis hakkab poelettidelt leiduma varsti gluteenivaba paneeritud räime […]

Koostöö Tervise Arengu Instituudiga

Avaldatud: 25 aprill, 2019

Märtsikuus kohtusid Eesti Tsöliaakia Seltsi (ETS) juhatuse liikmed Tervise Arengu Instituudi (TAI) esindajatega. Arutluse all olid infomaterjalide, koolituste, tsöliaakiahaigete esmadiagnooside loendamise ning menüü koostamisega seotud […]

Täna toimus SYNLABi venekeelne teaduskonverents, kus räägiti ka tsöliaakiast!

Avaldatud: 24 aprill, 2019

„У меня болезнь целиакия…“ kõlas täna Jõhvi kontserimajas, kus toimus Synlabi venekeelne teaduskonverents. Tsöliaatiku probleemidest rääkis seltsi juhatuse esimees Aive Antson. Loodetavasti on kuulajaskonnaks olnud […]

Sel nädalavahetusel toimub Helsingis Free From mess!

Avaldatud: 3 aprill, 2019

Kel on aega ja huvi, siis juba sel nädalavahetusel – 5. ja 6 aprillil toimub Helsingis eritoidumess, kus esitletakse ka gluteenivabu tooteid! Läbi ProfExpo maksab […]

Meie koostööpartnerid!

Avaldatud: 2 aprill, 2019

Oleme tänulikud meie koostööpartneritele, kes kinnitasid märtsi kuu jooksul oma soovi meie seltsi erinevaid üritusi oma toodetega sponsoreerida ning pääsesid sellega meie kodulehe toetajate bännerribale! […]

Uued gluteenivabad tooted meie kauplustes!

Avaldatud: 22 märts, 2019

Alates märtsi teisest poolest on Rimides müügil gluteenivaba Kakaojook Cacaolat, mida on võimalik valida nelja erineva maitse hulgast (sortimendis ka suhkruvaba variant). Prismades on  alates […]

13.aprillil toimub ETS’i kevadine infopäev-üldkoosolek Pärnu Keskraamatukogus!

Avaldatud: 17 märts, 2019

On lähenemas meie selle aasta esimene üldkoosolek! Koosolek toimub 13.aprill Pärnu Keskraamatukogu I korruse saalis Pärnus, Akadeemia 3 (asukoht kaardil: https://goo.gl/maps/HYDvAVcybA42 ). Esinema on kutsutud huvitavad esinejad ning toimub ka […]

Kokkuvõte kokanduse õpitubade küsitlusest

Avaldatud: 12 märts, 2019

Viisime läbi küsitluse kokandus õpitubade korraldamise kohta. Üle poolte vastanutest olid tsöliaakiahaiged või need, kelle pereliige on tsöliaakiahaige. Kõige enam sooviti õppida küpsetama kringlit. Samuti […]

Arhiiv

Arhiiv