Uudised
Eesti Tsöliaakia Seltsi tagasiside uuring – tähtaeg 30.04.2020
Avaldatud: 19 aprill, 2020
Pöördume kõigi poole palvega, et aitaksite läbi viia Eesti Tsöliaakia Seltsis (ETS) olulist uuringut, mille tulemused annavad vajaliku sisendi meie organisatsiooni arenguks. Nimelt on meil […]
Eesti Tsöliaakia Selts tänas parimaid partnereid tänukirjaga!
Avaldatud: 17 aprill, 2020
Eesti Tsöliaakia Selts tänas 2019. aasta parimaid koostööpartnereid tänukirjaga. Tänu headele suhetele ning koostööle erinevate organisatsioonide ja asutustega saame tõhusamalt toetada tsöliaatikuid ning tegutseda tsöliaakiaga […]
KAUPMEES TOOB MAALE MOILASE JA BEZGLUTENI GLUTEENIVABU TOOTEID
Avaldatud: 15 aprill, 2020
KAUPMEES & KO AS impordib Eestisse MOILASE ja Bezgluteni gluteenivabu tooteid. 15 aastat tegutsenud Bezgluten on Poola turuliider gluteenivabade toodete valmistamisel. Ettevõte toodab ainult gluteenivabu […]
Ilmus raamat „Maitsvad jahuvabad küpsetised“
Avaldatud: 12 aprill, 2020
Kirjastuselt Sinisukk on ilmunud raamat „Maitsvad jahuvabad küpsetised: pitsad, quiche`id ja muu gluteenivabalt“. Raamatu autor Anja Donnermeyer elab Saksamaal ning tema peres on kaks tsöliaakiahaiget. […]
Südamlikud lihavõtte soovid
Avaldatud: 10 aprill, 2020
Armsad tsöliaatikud! Saadame teile soojad ja rõõmsad pühadetervitused! Vaatamata sellele, et enamus meist saab lihtsalt ühe pika koduse nädalavahetuse juba eelnevalt kodus veedetud töönädalale lisaks, […]
Fazer maiustused, mis on gluteenivabad
Avaldatud: 5 aprill, 2020
Meil on hea meel jagada teiega Fazer Eesti maiustuste nimekirja, mis on tehase andmetel gluteenivabad. Nii on lähenevatel munadepühadel lihavõttejänesel lihtsam lastele kingitusi tuua. Hooajaliselt […]
Eriolukord on hea aeg kokkamiseks
Avaldatud: 30 märts, 2020
Kodune karantiin ja perega koosveedetud aeg annavad hea võimaluse katsetada uusi ja põnevaid gluteenivabu retsepte. Kaie Hakonenilt ilmus raamat „Brantš“, kust leiate gluteenivabade pannkookide, smuutide, […]
Tartu Ülikooli proviisoriõppe lõputöö uuring tsöliaatikute seas
Avaldatud: 20 märts, 2020
Ravimiametis registreeritud ravimites vastab pakendi koostis antud toote juures olevale tootelehele ning vastavalt AOECS’i ametlikule seisukohale ei sisalda ravimid gluteeni koguses, mis oleks tsöliaatikule problemaatiline. […]
Ka kriisi ajal on oluline gluteenivaba toitumist jälgida!
Avaldatud: 16 märts, 2020
Maaeluministeerium, Eesti Kaupmeeste Liit ning Toiduliit on saanud Eesti Tsöliaakia Seltsilt sisendi tsöliaakiahaigetele kriisiolukorras vajamineva toidu osas (kriitilised toiduained, mis peaksid poelettidel olema), et kauplused oskaksid planeerida oma laovarude […]
Eriolukorrani tühistab Eesti Tsöliaakia Selts kõik avalikud üritused!
Avaldatud: 14 märts, 2020
Vastavalt valitsuse poolt tehtud otsusele ei korralda Eesti Tsöliaakia Selts eriolukorra lõpuni ühtegi avalikku üritust. Samuti viime oma seltsi aktiivsete inimeste töö ja kohtumised üle […]
Alates 01.aprill 2020 ei ole Marta Pagar tooted enam gluteenivabad!
Avaldatud: 12 märts, 2020
Armsad gluteenivabad tarbijad! Meil on kurb meel teatada, kuid Marta pagar on andnud teada, et alates 1.aprillist lõpetavad nad gluteenivabade toodete tootmise. Ettevõtte arengusuund on hetkel kahjuks […]
Koostöö Annely Sootsi Tervisekooliga
Avaldatud: 3 märts, 2020
16. veebruaril olid seltsi koolitajad külalislektoriteks Annely Sootsi Tervisekoolis tulevaste toitumisterapeutide loengul. Õppijaid huvitas nende edasise elukutsega seonduv – mida tsöliaatik nõustamiselt ootab ja millest […]
Tsöliaakia konverents – mess Rakveres
Avaldatud: 24 veebruar, 2020
15.02.2020 toimus järjekorras juba neljas konverents – mess ja seekord oli sihtkohaks Rakvere. Konverents – mess toimus Rakvere Aqua Spa konverentsi ruumides ning selle eesmärgiks […]
Aita valida Parim Gluteenivaba Tegija 2019
Avaldatud: 20 veebruar, 2020
Vajame Sinu abi, et välja selgitada Eesti parimad gluteenivabad tegijad, kes jäid inimestele silma 2019 aastal. Saate nomineerida tegijaid järgmistes valdkondades: – Parimat gluteenivabu tooteid […]
HoReCa töörühma liikmed külas Tekos
Avaldatud: 20 veebruar, 2020
Seltsi HoReCa töörühma liikmed olid palutud Tallinna Teeninduskooli (Teko) kondiitri eriala õpilaste Gluteenivabade küpsetiste tundi. Avatud tunnis tutvustasid õpilased oma iseseisvaid töid, milleks oli kodus […]