Oktoobris ilmuvas Tervis+ ajakirjas on juttu tsöliaakiast

Avaldatud: 14 oktoober, 2024

1. Kaanelugu Mari-Liis Helvikuga, kes räägib sellest, kuidas ta uuesti sööma ja poes käima õppis 2. Seltsi koolitajate Annely Püttsepa ja Aive Antsoni artikkel „Tasakaalustatud […]

Kas gluteenivaba toit tõstab veresuhkrut

Avaldatud: 28 september, 2024

Meie seltsi koolitaja Annely Püttsepp selgitab artiklis „Kas gluteenivaba toit tõstab veresuhkrut?“ glükeemilise koormuse ja veresuhkru tõusu seostest. Artiklit saab lugeda SIIT

Tsöliaakia kui kameelion

Avaldatud: 25 september, 2024

Kuna Prismas on tsöliaakiakuu, siis ilmus ka Delfi Tervis Plussis artikkel sellest, kuidas tsöliaakiat märgata ja sellega hakkama saada. Seltsi koolitaja Annely Püttsepa artiklit saab […]

Septembris on Prismas tsöliaakiakuu

Avaldatud: 21 september, 2024

Seoses sellega avaldati nende blogis artikkel „Kes on Eestis gluteenivaba toiduskeene eestvedajad ja kes on nende kliendid?“ Artikliga saab tutvuda SIIN

15. augustil 2024 esines juhatuse esimees Aive Antson Tre raadio Tervisesaates

Avaldatud: 6 september, 2024

Saadet saab kuulata SIIT

“Loe, milliste sümptomitega avaldub tsöliaakia“

Avaldatud: 5 juuli, 2024

Digitaalse Postimehe Tervis rubriigis ilmus Tsöliaakiapäeva raames artikkel „Loe, milliste sümptomitega avaldub tsöliaakia“ https://tervis.postimees.ee/8021260/loe-milliste-sumptomitega-avaldub-tsoliaakia

„Märka tsöliaakiat“

Avaldatud: 5 juuli, 2024

Digitaalse Õhtulehe Tervis rubriigis ilmus Tsöliaakiapäeva raames artikkel „Märka tsöliaakiat“ https://www.ohtuleht.ee/tervis/1106884/marka-tsoliaakiat

Eesti Tsöliaakia Seltsi ja Baltic Restaurants Estonia pressiteade

Avaldatud: 3 veebruar, 2024

Jaanuarikuu digitaalse Postimehe Järva Teataja portaalis ilmus pressiteade Eesti Tsöliaakia Seltsi ja Baltic Restaurants Estonia koostööst. On väga hea meel tõdeda, et Baltic Restaurants Estonia […]

Artikkel  „Tsöliaakia tänapäevane käsitlus“ Perearsti ajakirjas

Avaldatud: 26 jaanuar, 2024

22. novembril toimunud veebiseminaril tervishoiutöötajatele kõneles gastroenteroloog dr Leana Sits ülevaatlikult tsöliaakia kliinilisest avaldumisest, riskirühmadest, diagnoosikriteeriumitest ja ravist. Artikli leiad SIIT. Artikli ilmumist toetas Thermo […]

Artikkel „Palun, kas teile gluteenivaba süüa?“ Postimehes

Avaldatud: 26 jaanuar, 2024

Artikkel keskendub tsöliaakia ja gluteenivaba toitumise põhimõistetele. Artiklit saab lugeda SIIT.

Artikkel „Tsöliaakia ja gluteenivaba toitumise terminid“ Perearsti ajakirjas

Avaldatud: 19 jaanuar, 2024

Seltsi juhatuse esimees toob välja tsöliaakia ja gluteenivaba dieediga seotud terminid ja selgitab nende tähendusi. Loe lähemalt SIIT.