Avaldatud: 3 aprill, 2023

2022 aasta parimad gluteenivabad tegijad on selgunud

Parima gluteenivabu tooteid müüva kaupluseketi tiitli võitis ka sel aastal Prisma Peremarketid AS. Parima gluteenivabu tooteid müüva kodupoe tiitli napsas sel aastal endale Veskimöldres asuv Veski Market. Sinuteek tervisepood sai taaskord endale parima gluteenivabu tooteid müüva e-poe tiitli. Parim eestimaine gluteenivaba toode oli Priileib poolt tehtud Olümpia küpsis ning parimaks välismaiseks tooteks valiti Incola tootesarja erinevad saiad ja kuklid. Viiendat korda järjest parima gluteenivaba söögikoha tiitli võitnud Kivi Paber Käärid lükati sel aastal troonilt ning auhinna pälvis omale Kohvik Vaffel, kes lisaks saavutas veel esikoha aasta 2022 parim gluteenivaba uustulnuk kategoorias olles esimene gluteenivaba vahvlikohvik Eestis. 

Juba kuuendat korda viidi läbi Eesti Tsöliaakia Seltsi poolt korraldatud konkurss „Parim Gluteenivaba Tegija“. Antud konkurssi raames on võimalik kõikidel inimestel esitada nominente ning hääletada enda lemmik gluteenivabade tegijate poolt.

 

Prisma Peremarket AS  pälvis „Parim gluteenivabu tooteid müüv kauplusekett 2022“ tiitli. Nende juures toodi välja, et neil on hea gluteenivabade toodete sortiment, gluteenivabad tooted on hästi leitavad ning neil on selge ja eristuv gluteenivabade toodete märgistus süsteem.

Antud kategoorias toodi mitmeid kordi välja veel Selveri, Rimi ja Coop toidupoode.

 

“Parim gluteenivabu tooteid müüv kodupood 2022” kategooria, kus soovime tunnustada väiksemaid kodupoode, kus on alati võtta vajalike gluteenivabu tooteid, võitjaks sai sel korral Veskimöldres asuv Veski Market. 

Antud kategoorias toodi mitmeid kordi välja veel Selveri, Rimi ja Coop toidupoode.

 

“Parim gluteenivabu tooteid müüv e-pood 2022” tiitli sai taaskord endale www.sinuteek.ee .

 

„Parim eestimaine gluteenivaba toode 2022“ tiitli sai omale Priileib toode Olümpia küpsis. Toodet kirjeldati kui väga hea maitsega ja magus alternatiiv, mida pidupäeva puhul laua peale panna või külla minnes kaasa haarata.

Veel toodi välja mitmel korral MÖNUS, Täkumetsa, Tõrvaaugu Mahe Talu, Pärnamäe ja Rõngu Pagar gluteenivabu tooteid.

 

„Parim välismaine gluteenivaba toode 2022“ on Incola erinevad saiad ja kuklid. Tooteid kirjeldatakse kui väga hea maitse ja tekstuuriga saiasid ja kukleid, mis on pehmed ning ei meenuta oma tekstuurilt „saepuru“.

Veel toodi välja mitmel korral Schäri erinevaid jahusid, Bezgluten erinevaid tooteid, Sunnuntai gluteenivaba nisujahu, Semperi ja Peak’s Free From tooteid.

 

„Parim gluteenivaba toitlustaja 2022“ tiitli pälvis sel aastal omale Kohvik Vaffel, kes lisaks saavutas veel esikoha „Parim gluteenivaba uustulnuk 2022“ kategoorias olles esimene gluteenivaba vahvlikohvik Eestis.

Gluteenivaba toitlustajatena Toodi välja veel: BiPa ja Priileib, Imavere Alexela, Saiapesa koduköök, Oivaline kohvik, GO spa restoran, Daily kohvikud, Healthy Sweets by Polina, NOP.

Gluteenivaba uustulnuk kategoorias mainiti veel: BiPa ja Priileib, Healthy Sweets by Polina, Mönus juusturull ning Saiapesa koduköök.

 

Suur- suur aitäh kõikidele gluteenivabadele tegijatele – annate kõik oma tegevustega panuse selleks, et gluteenivaba elu oleks hea, maitseterohke ja mitmekülgne!

Arhiiv