Avaldatud: 25 november, 2019

Sel aastal alustasime koostööd Eesti Toiduainetööstuse Liiduga, kes pidi teadmussiirde projekti raames valmistama gluteenivaba toidu infomaterjali,  mis avaldati toiduteave.ee kodulehel. Ühendasime teadmised ning koostasime gluteenivaba toidu ABC-d puudutava infolehe.

Teabematerjal on mõeldud toitu käitlevatele ettevõtetele eesmärgiga anda ülevaade:
• Mis on gluteen?
• Mis on gluteenivaba toit ning kellele ja miks see oluline on?
• Millised on väljendite „gluteenivaba“ ja „väga väikese gluteenisisaldusega“ kasutamise tingimused?
• Millele tuleb gluteenivaba toidu käitlemisel tähelepanu pöörata?
• Millised on kasutatavad analüüsimeetodid?
• Mis on gluteenivaba kaubamärk?
• Viited asjakohasele seadusandlusele sh standarditele

Teabelehte jagatakse paberkandjal Eesti Tsöliaakia Seltsi koolitustel ning samuti võite selle omale ise välja printida.

Arhiiv