Warning: Undefined array key "fancybox" in /data03/virt10357/domeenid/www.tsoliaakia.ee/htdocs/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 85

Warning: Undefined array key "fancybox" in /data03/virt10357/domeenid/www.tsoliaakia.ee/htdocs/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 88

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data03/virt10357/domeenid/www.tsoliaakia.ee/htdocs/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 88

Avaldatud: 6 september, 2024


Warning: Undefined array key "fancybox" in /data03/virt10357/domeenid/www.tsoliaakia.ee/htdocs/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 85

Warning: Undefined array key "fancybox" in /data03/virt10357/domeenid/www.tsoliaakia.ee/htdocs/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 88

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data03/virt10357/domeenid/www.tsoliaakia.ee/htdocs/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 88

Augustis kohtus HoReCa valdkonnast Triinu Arras ja juhatusest Aive Antson Karl-Ott Juhansoniga, kes on Oivaline Tervislik Tort juhataja. Kohtumine leidis aset selleks, et tutvuda
gluteenivabade tortide valmistajaga ja veenduda, et tordid on ikka gluteenivabad ning tuua see info ka seltsi liikmeteni.

Kuidas sai ettevõte alguse?
Tervislik Oivaline Tort asutati aastal 2014, aga tegelikult juba mõned aastad varem hakkas Karl-Ott üliõpilasena esimesi katsetusi ühikas tegema. Siinkohal võiks arvata, et Karl-Ott õppis
pagariks, aga ei – ta õppis hoopis füsioterapeudiks. Sportliku inimese, aga samas ka suure magusasõbrana oli tal soov luua parema toiteväärtusega ja tervislikke maiustusi. Seega hakkas ta
valmistama maiustusi, mis olid optimaalsema toiteväärtusega sisaldades vähem süsivesikuid ja rasvasid ning rohkem kõhtu täitvat valku. Kuna tal endal gluteeni tarbimisega probleeme ei ole,
siis esialgsed maiustused ei olnud gluteenivabad. Mida aeg edasi, seda enam hakkasid kliendid avaldama soovi, et tooted oleksid ka gluteenivabad. Nii tuli toodetes nisujahu vahetada
mandlijahu vastu välja.
Pikemalt ja põhjalikumalt saab Oivalise sünniloo kohta lugeda nende kodulehelt https://oivaline.ee/meie-lugu/.

Millist toorainet kasutatakse?
Hetkel kasutatakse tortides Schäri jahusid ja ka teisi GV märgisega jahusid, kuid Karl-Ott soovib hakata valmistama ise sobivaid jahusegusid, sest jagusegudes sisalduv liigne tärklis ei ole kehale
hea. Oivalise tooted on gluteeni-, laktoosi- ja lisatud valge suhkru vabad. Magustamiseks kasutatakse erütritooli ja stevia segu. Pooled nende tooted on täiesti piima- ja munavabad ehk vegan. Nad
eelistavad oma toodetes kasutada mahetoorainet ning peaaegu 50% kasutatavast toorainest on öko. Kogu nende tooraine on hoolikalt valitud ja seda ikka selleks, et pakkuda klientidele
võimalikult tervislikke torte. Nende soov on liikuda selles suunas, et vähendada lehmapiima, pähkleid ja magusaineid sisaldavaid torte ning suurendada lamba- ja kitsepiima osakaalu.
Karl-Ott kinnitab, et kõik nende tooted on gluteenivabad, kuna nad kasutavad gluteenivaba toorainet. Samuti on Põllumajandus- ja Toiduamet käinud neid kontrollimas ning kõikide testitud
toodete analüüsid kinnitavad, et tooted on gluteenivabad.

Kust saab tooteid osta?
Oivaline asub Mustamäe Keskuse 1. korrusel. Kohapealt saab osta tordilõike, väikseid torte, banaanileiba ja küpsiseid. Kuna nende soov olla klientidele võimalikult kättesaadav, siis on
Oivaline ka leitav suure valikuga Tallinna Kaubamaja Toidumaailma tordivitriinis. Lisaks saab nende maitsvaid torte tellida ka e-poest https://oivaline.ee/tordi-tellimine/ ning kohale
toimetatakse need üle Eesti suurematesse linnadesse.
Karl-Oti sõnul on nende hitt-tooteks passioni-valge šokolaadi tort, mis klientide sõnul on täiuslik tort. Magus india pähkli kreem koos toorkakao võiga meenutab valget šokolaadi. Eripära lisab mangopüreest ja värskest passionist tehtud chia seemnetega moos. Tort kulmineerub väga värskendava india pähkli kreemiga, millele annab mekki suhkruvaba passionipüree.
Kõik Tsöliaakia seltsi liikmed saavad e-poest tellides 10 % soodustust. Info soodustuse saamise kohta saadetakse seltsi liikmetele eraldi e-kirjaga.

Arhiiv