Avaldatud: 16 detsember, 2014

Toitumisega seotud hirme ja väljajätmisi käsitleva sarja “Mida võtta? Mida jätta?” kolmas ja selle aasta viimane üritus toimub 17. detsembril kell 18.00 Arhiivis (Vanemuise 19), teemaks on teraviljatooted ja gluteenivaba toitumine.

Ajaloolise ülevaate teraviljatoodetest eestlaste toidulaual annab Ellen Pärn Eesti Põllumajandusmuuseumist.

Toitumisnõustaja Triin Muiste selgitab, milline on teraviljade osa tasakaalustatud toitumises.

Juhtudest, mil gluteeni sisaldavaid teraviljatooteid tuleb vältida meditsiinilistel põhjustel, räägib Eesti Tsöliaakia Seltsi esindaja Katre Keerd.

Toidublogija Silja Luide võrdleb gluteeni sisaldavaid ja gluteenivabu jahusid ja küpsetisi.

Korraldab Domus Dorpatensise Toiduantropoloogia grupp.

Kõik huvilised on oodatud!

Arhiiv