Avaldatud: 4 detsember, 2023

Eesti Tsöliaakia Seltsis on tavaks pidada üldkoosolekuid kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Koos üldkoosolekutega toimub ka infopäev, kus esinevad erinevad külalised.

Üldkoosolekul valiti juhatuse liikmeid ja tehti aastast kokkuvõte

Selle aasta sügisene üldkoosolek toimus 11. novembril Tallinna Puuetega Inimeste Koja suures saalis. Kinnitati põhikirja muudatus juhatuse liikmete arvu kohta. Juhatusest astusid tagasi Küllike Põlma ning Sigrit Keerd ning juhatuse liikmeks valiti Aive Antson. Aive Antson tutvustas ka olulisemaid aasta jooksul toimunud tegemisi ning projekte. Seltsis on praegu käimas kaks suurt projekti: „Eesti Tsöliaakia Seltsi tegevusvõimekuse arendamine“ ja „Tsöliaakia ja gluteenivaba toitumise terminoloogia populariseerimine“. Esimese projekti raames kirjeldatakse ära juhtimissüsteem ning värvatakse uusi vabatahtlikke. Teise projekti raames toimuvad erinevad tsöliaakia ja gluteenivaba toitumist populariseerivad koolitused ja seminarid.

Personalialasest tööst

Seltsi personalijuht tegi ülevaate personalialasest tööst. Septembri ja oktoobri kuu jooksul on seltsi värvatud 8 uut inimest – nii koolitajaid, koolituse koordinaatoreid, HoReCa ja turunduse valdkonna vabatahtlikke ja ka sekretär.

Signe Keerdi ja Katre Trofimovit õnnitleti 10nda tööjuubeli puhul. Signe on 10 aasta jooksul tegutsenud nii kaubanduse, nõustamise kui tervishoiuvaldkonnas ja sellel aastal töötas ta finantsistina. Katre on välissuhete valdkonna juht ning tegutsenud ka tootmise ja HoReCa valdkonna eestvedamisega. Ta on olnud aktiivne koolitaja ja turunduse valdkonna vabatahtlik. Tema eestvedamisel töötati välja gluteenivaba toidu kaubamärgi väljaandmisega seotud dokumendid.

Tänati ja õnnitleti ka 2023. aasta parimaid vabatahtlikke.

Infopäeval esinesid Triinu Arras ja Aivar Tooma (Elovena)

Üldkoosolekule järgnes infopäev, kus kõigepealt sai sõna Elovena brändi esindaja Aivar Tooma. Elovena brändi kaerahelbed-, jahud- ja -küpsised on meie kogukonna seas väga populaarsed. Triinu Arras kaitses Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor lõputöö teemal „Gluteenivaba toidu pakkumise teadlikkus Harjumaa toitlustusettevõtetes“ ning tutvustas selle tulemusi.

Aitäh toitlustajale, osalejatele, vabatahtlikele ja sponsoritele

Üritusel osales ligi 40 seltsi liiget ning üritus toimus hübriidselt, seega soovijad said osaleda (sh hääletada) videosilla vahendusel. Üritust sponsoreerisid AbeStock AS, Raisio Eesti AS (Elovena), Oribalt Tallinn (dr Schär) ja Eugesta Eesti OÜ (Semper). Rõngu Pagar küpsetas meie lõunasöögi jaoks mangotordi. Lõunasöögi toitlustaja oli TULI Catering. Üritust organiseerisid kümmekond vabatahtlikku, kes igaüks erinevate tegevustega aitasid kaasa ürituse õnnestumisele!

Arhiiv