Toimusid sügisene infopäev ja üldkoosolek
Avaldatud: 13 november, 2025
1. novembril toimusid Tallinna Puuetega Inimeste Koja ruumides ETSi sügisene üldkoosolek ja infopäev. Traditsiooniliselt toimuvad seltsi üldkoosolekud kaks korda aastas ning üldkoosolekuga koos peame ka infopäeva. Need üritused on olulised seltsi liikmete koos- käimise kohad, et hoida üksteisega sidet, saada uut infot ning tutvusi ja tunda „küünarnukitunnet“ oma saatusekaaslastega.
Infopäeval esinesid Tuuli talu leib, restoran „Barbara“ ning Eesti Vabaühenduste Liidu esindajad.
Tuuli talu leib on väike pereettevõte Tartumaalt, kus valmivad erinevad gluteenivabad küpsetised. Tooted on põnevad ning alati arvestatakse ka tervisliku aspektiga. Restoran „Barbara“ on küllalti uus gluteenivaba restoran Pärnus, kuid juba meie kogukonna südame võitnud oma imehea pehme ja maitsva saiaga. Seltsi liikmetele on teisipäeviti 50% soodustus, teistel päevadel saadakse 10% soodustust. Vabaühenduste Liidu juhataja Triin Toomesaar tutvustas vabaühenduste katusorganisatsiooni tegemisi ja tiimiliikmete rolle.
Üldkoosolekul 2025 kokkuvõte ja 2026 plaanid.
Juhatuse esimees Aive Antson tutvustas 2025 olulisemaid tegemisi ning juhatuse liige Merle Gents rääkis 2025 eelarve täitmisest. Välissuhete valdkonnajuht Marget Merman tegi ülevaate Põhja- ja Baltimaade Tsöliaakia Seltside kohtumisest ning Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsiooni üldkoosolekust. Järgmisel aastal täitub seltsil 30nes tegevusaasta ning selle aastapäeva tähistamisega seotud plaane tutvustasid Aive Antson ja Evelin Linnard. Merike Kaarma rääkis 06.12 peetavast jõulupeost. Riina Allikasel täitus juhatuse liikme ametiaeg ning ta valiti taaskord seltsi juhatusse. Seltsi liikmete poolt kinnitati Vabaühenduste Liidu liikmeks astumine. Traditsiooniliselt tehakse ka sügisesel üldkoosolekul rühmatööd. Selle aasta rühmatöö teemaks oli „Kas ETSi liikmeskond peaks kasvama – plussid ja miinused“.
Liikmed leidsid, mida rohkem on meil liikmeid, seda rohkem on meil ka rahalisi vahendeid ning suudame rohkem tsöliaakiaalast teadlikkust suurendada.
Aitäh osalejatele, sponsoritele ja korraldajatele!
Aitäh u 40le osalejale, kes said üritusest osa nii kohapeal kui videosilla vahendusel. Aitäh ürituse korraldajatele! Aitäh ürituse sponsoritele: Eugesta Eesti, Oribalt Tallinn, Barbara restoran, Tuuli talu leib, Saaremaa Köök ja Wiru Mill!











































