Avaldatud: 7 detsember, 2023

21. novembril toimus seminar hotellide, restoranide ja cateringi ettevõtete esindajatele, mille eesmärgiks oli nende teadlikkuse tõstmine tsöliaakiast, gluteenivabast dieedist ja ristsaastumise vältimisest gluteenivabal toiduvalmistamisel.

Kohal oli ligi 40 osalejat

Kuigi registreerunute arv oli ligi kaks korda suurem, siis virtuaalsel seminaril osalejaid oli ligi 40. Nende seas oli nii kutsekoolide, üldhariduskoolide, lasteaedade, hooldekodude, haiglate, hotellide, restoranide, tootmisettevõtete, kohvikute ja cateringi ettevõtete esindajaid. Osalejad said registreerimisvormi kaudu ette saata ka küsimusi ning suurt huvi tunti nii gluteenivaba toidu märgistamise, terminoloogia kui ristsaastumise vältimise kohta.

Seminar toimus terminitöö projekti raames

Eesti Tsöliaakia Selts sai aasta alguses Eesti Keele Instituudist projektitoetuse tsöliaakia ja gluteenivaba toidu terminoloogia populariseerimiseks ning antud seminar viidi läbi selle projekti raames. Seminaril esines seltsi juhatuse esimees Aive Antson, kes kutsus kõiki antud sektori ettevõtteid seltsiga koostööd tegema ning tutvustas erinevaid koolituse võimalusi. Loodame, et peale seda seminari on Eestimaal mõned lasteaiad, koolid ja toitlustuskohad meie temaatikast teadlikumad ning tsöliaakiaga inimeste elu seeläbi kergem.

Arhiiv