Avaldatud: 1 märts, 2018

Eesti Tsöliaakia Selts tegi Tallinna Teeninduskoolile ettepaneku pagar-kondiitrite õppekavva lisada valikaine „Gluteenivabad küpsetised“. Ettepanek võeti vastu ning sellel õppeaastal õppisid  gluteenivaba küpsetamisega seonduvat kõik esimeste kursuste pagar-kondiitrid. Nende hulgas olid põhikooli ja gümnaasiumi eesti ning vene keele baasil õppijad – kokku ligi 100 inimest. Toimusid teoreetilised ja praktilised tunnid, õpetajateks olid Riin Jõgi, Katre Trofimov, Sigrit Keerd, Tea Vallimäe ja Aive Antson. Teadmiste kinnistamiseks koostasid õpilased teooriatundide raames iseseisva töö ja läbisid testi. Praktiliste tundide raames küpsetati nii magusaid kui soolaseid küpsetisi gluteenivaba kaubamärki kandvatest jahudest. Tagasisidet koguti nii suuliselt kui kirjalikult. Õpilaste sõnul teavad nad nüüd, mida tähendavad tsöliaakia, gluteenivaba dieet ja gluteenivaba kaubamärk, samuti oskavad nad edaspidi oma praktika- ja töökohtades rakendada gluteenivabade küpsetiste valmistamise põhimõtteid.

Arhiiv