Seminar tõi kokku kaubandusettevõtted
Avaldatud: 8 märts, 2025
27. veebruaril toimus kaubandusettevõtetele seminar, kus osalesid nii jae-, hulgi- kui e- kaubandusettevõtted. Seminari eesmärgiks oli rääkida nii koostööst kui tutvustada gluteenivaba toitu vajavaid sihtrühmi, rääkida gluteenivabade toiduainete märgistamisest ja väljapanekust. Lõppeesmärgiks oli see, et kaubandusettevõtetel oleks sortimendis lai valik gluteenivabu tooteid ning meie sihtrühm oleks pakutuga rahul. Seminar toimus hübriidselt – osaleda sai kohapeal Tallinna Puuetega Inimeste Kojas kui ka läbi videosilla.
Kasu mõlemale osapoolele
Seminari alguses rääkis kaubandusvaldkonna juht Aive Antson seltsist, tsöliaakiast ja gluteenivabast toitumisest. Kaubandusvaldkonna vabatahtlikud Riin Jõgi ja Aive Treiman rääkisid mõistest „gluteenivaba“, gluteenivaba toodete sortimendist ja märgistamisest ning väljapaneku põhimõtetest. Samuti arutati e- kaubanduse teemadel, et sinna ei satuks gluteenivabade toodete alla looduslikult gluteenivabu tooteid (nt mustikamahl).
Kaubandusettevõtete esindajad soovitasid meil rohkem koostööd teha Eesti tootjatega ning ka neile selgitada, mida tähendab gluteenivaba. Seminaril osalejad andsid teada, et nad said väga väärtuslikku infot just ristsaastumise vältimise kohta.
Aitäh seminari korraldajatele ja osalejatele!