Pitsa ja pirukataigen

250 g jahu (Finax sinine)
200 g hapukoort
3/4 kl riivitud juustu
1/2 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
50 g pehmet võid

Küpsetada kuumusel 225 kraadi 15 minutit.
Kui lisada jahu rohkem, siis saab kasutada pirukatainaks.
Kõik ained segada ja ajada taigen plaadil küpsetuspaberile laiali. Küpsetada taigen peaaegu valmis, siis lisada peale ained, mida ise soovitakse.
Näiteks praetud hakkliha ja sibula segu, hapukurki, tomatit ja kõige peale riivitud juustu. Kui juust on sulanud, siis ongi valmis.
Taigen ei lähe isegi peale paari päeva kõvaks, mis tavaliselt meie küpsetistega juhtub.
Kui te ei söö korraga kõike ära, siis võib teha sobivad tükid ja panna sügavkülma.

Oliivipitsa (kinnine)

250 g gluteenivaba jahu, nt MIX B
5 g kuivpärmi või 20 g pärmi
1 spl oliivõli
½ tl soola
2 dl käesooja vett
Täidis: 6 rohelist oliivi
50 g keedusinki
1 tomat
50 g mozzarella juustu
1 spl riivitud parmesani juustu

Valmista kausis 150 g jahust, õlist, soolast, pärmist ja veest taigen.
Seejärel lisa ülejäänud jahu vaikselt taigent segades kuni taigen jääb ühtlane. Jaga taigen kahte ossa. Rulli kaks ühesugust tainatükki.
Üks tainapool määri oliivõliga, seejärel pane peale singikuubikud, kivideta oliivid ja tükeldatud tomat. Riputa peale parmesani ja mozzarella juustu õhukese kihina. Pane teine tainapool peale. Ühenda kaks äärt korralikult, määri pealt oliivõliga ja küpseta ahjus 200o C juures 20 min.
Võib süüa külmalt ja täita muude toiduainetega oma maitse järgi.

Pitsa

250 g  gluteenivaba jahu, nt MIX B
5 g  kuivpärmi või 20 g pärmi
20 g  võid
2.5 dl
500 g
 käesooja vett
tomatikastet või tomativiile
1 tl  oreganot
150 g  mozzarella juustu
soola, pipart
oliivõli

Sega pärm ja jahu, lisa vesi ja või. Sega niikaua kuni taigen on ühtlane.
Määri tainarull õliga kokku ja raputa plaat üle jahuga. Rulli taigen ja aseta pannile. Lase tainal tund aega kerkida soojas kohas.
Seejärel pane peale tomatikaste ja mozzarella juust. Lisa sool, pipar ja oliivõli. Lase veel 15 minutit kerkida. Küpseta 180o C juures 30 min.