Pitsad
Pitsa ja pirukataigen
250 g | jahu (Finax sinine) |
200 g | hapukoort |
3/4 kl | riivitud juustu |
1/2 tl | soola |
2 tl | küpsetuspulbrit |
50 g | pehmet võid |
Küpsetada kuumusel 225 kraadi 15 minutit.
Kui lisada jahu rohkem, siis saab kasutada pirukatainaks.
Kõik ained segada ja ajada taigen plaadil küpsetuspaberile laiali. Küpsetada taigen peaaegu valmis, siis lisada peale ained, mida ise soovitakse.
Näiteks praetud hakkliha ja sibula segu, hapukurki, tomatit ja kõige peale riivitud juustu. Kui juust on sulanud, siis ongi valmis.
Taigen ei lähe isegi peale paari päeva kõvaks, mis tavaliselt meie küpsetistega juhtub.
Kui te ei söö korraga kõike ära, siis võib teha sobivad tükid ja panna sügavkülma.
Oliivipitsa (kinnine)
250 g | gluteenivaba jahu, nt MIX B |
5 g | kuivpärmi või 20 g pärmi |
1 spl | oliivõli |
½ tl | soola |
2 dl | käesooja vett |
Täidis: | 6 rohelist oliivi 50 g keedusinki 1 tomat 50 g mozzarella juustu 1 spl riivitud parmesani juustu |
Valmista kausis 150 g jahust, õlist, soolast, pärmist ja veest taigen.
Seejärel lisa ülejäänud jahu vaikselt taigent segades kuni taigen jääb ühtlane. Jaga taigen kahte ossa. Rulli kaks ühesugust tainatükki.
Üks tainapool määri oliivõliga, seejärel pane peale singikuubikud, kivideta oliivid ja tükeldatud tomat. Riputa peale parmesani ja mozzarella juustu õhukese kihina. Pane teine tainapool peale. Ühenda kaks äärt korralikult, määri pealt oliivõliga ja küpseta ahjus 200o C juures 20 min.
Võib süüa külmalt ja täita muude toiduainetega oma maitse järgi.
Pitsa
250 g | gluteenivaba jahu, nt MIX B |
5 g | kuivpärmi või 20 g pärmi |
20 g | võid |
2.5 dl 500 g |
käesooja vett tomatikastet või tomativiile |
1 tl | oreganot |
150 g | mozzarella juustu soola, pipart oliivõli |
Sega pärm ja jahu, lisa vesi ja või. Sega niikaua kuni taigen on ühtlane.
Määri tainarull õliga kokku ja raputa plaat üle jahuga. Rulli taigen ja aseta pannile. Lase tainal tund aega kerkida soojas kohas.
Seejärel pane peale tomatikaste ja mozzarella juust. Lisa sool, pipar ja oliivõli. Lase veel 15 minutit kerkida. Küpseta 180o C juures 30 min.