Hapupiimakook

2 muna
½ kl suhkrut
2 spl õli
5 tl kakaod
½ tl kaneeli
1 ½ kl hapupiima
1 kl gluteenivaba jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl tärklist

Munad kloppida lahti, lisada suhkur, õli, kakao, kaneel, hapupiim. Sega kõik hästi läbi, lisa vähehaaval küpsetuspulbriga segatud jahu ja tärklis. Küpseta 175- 200o C juures 35-40 min.

Õunakook

500 g võid
250 g suhkrut
4 muna
250 g tärklist
3 spl gluteenivaba jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 kg õunu
½ tl kaneeli

Tükelda õunad, sega kõik ained kokku. Pane vormi või ahjuplaadile ja küpseta 200o C juures 25 min.

Ahjukook

2 dl piima või vett
2 muna
½ tl soola
2 dl gluteenivaba jahu
50 g datleid

Sega kokku piim või vesi, munad, sool, jahu ja peenestatud datlid. Vala segu määritud pannile ja küpseta 225o C juures 10-15 min. Lisaks paku marju.

Rullbiskviit

5 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl kartulijahu
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
5 tl marjapüreed või täidist

Vahusta munad ja suhkur (eralda munakollased munavalgetest). Lisa sõeludes kartulijahuga segatud küpsetuspulber. Sega kõik õrnalt kokku. Küpseta 200o C juures 10-15 min. Määri püree või täidis tulisele tainale ja rulli kokku. Lase jahtuda.

Rullbiskviit vahukoorega

4 muna
50 g kartulitärklist
2 spl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
soola

Täidis ja kate: 

2 dl vahukoort
1 banaan
moos

Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Munakollased vahusta suhkruga. Kartulijahu segada kakao- ja küpsetuspulbriga. Segada kõik ained omavahel. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud plaadil õhukese kihina 250o C juures umbes 5-7 min.
Võta küpsetuspaber ettevaatlikult ära, määri moosi koogile ja lase jahtuda.
Vahusta vahukoor ja lisa kolmandikule vahukoorele kahvliga purustatud banaan. Lisa segu koogile ja keera rulli, kaunista pealt vahukoorega. Kaunistuseks lisa purustatud mandleid või šokolaadi.

Tordipõhi

2 muna
2 kl gluteenivaba jahu
1 kl suhkrut
1 spl hapukoort
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
100 g õli
vaniljesuhkrut

Munad vahustada suhkruga, lisada õli, hapukoor, jahu, sooda ja sool. Segada kõik hästi läbi ja valada vormi või plaadile. Soovi korral katta õunalõikude ja kaneeliga.

Kohupiimakook

Põhi:

100 g toasooja margariini
2 spl suhkrut
2 muna
2 dl gluteenivaba jahu
 soola

Kate:

500 g kohupiima
2 dl suhkrut
200 g hapukoort
3 muna
3 spl gluteenivaba jahu
1 sidruni riivitud koor

Soovi korral lisa rosinaid või aprikoose.
Margariin vahusta suhkruga, lisa pisut soola. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustades. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, sega kõik läbi. Taigen suruda 26 cm läbimõõduga koogivormi. Vormi äärtele pane küpsetuspaber.
Katteks vahusta munvalged. Kohupiim sega munakollaste, suhkru, sidrunikoore ja jahuga. Sega munavalgevaht ettevaatlikult kohupiimasegule.
Vala kohupiim tainale ja küpseta 200o C ahjus 35-40 min.

Kookoskangid

300 g kookoshelbeid
2 spl maisitärklist
1 spl sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
400 g suhkruga kondenspiima

Kaunistamiseks 200 g tumedat šokolaadi.

Sega esimesed viis komponenti hästi läbi, lisa umbes 300 g kondenspiima ja sega tihedaks taignaks. Kui segu on pude ja ei anna hästi vormida, lisa vähehaaval veel kondenspiima, kuni tulemus on rahuldav. Kata ahjuplaat küpsetupaberiga. Veereta kuhjaga spl segu märgade käte abil palliks, seejärel vormi piklikuks kangiks. Lao kangid plaadile ja küpseta 175o C juures 18-20 min, kuni pind on kergelt pruunistunud. Tõsta restile jahtuma. Sulata tükkideks murtud šokolaad mikrolaineahjus või kuuma vette asetatud kausis. Kasta kangid kolmandiku võrra sulanud šokolaadi ja lase restil paar tundi seista. Säilita üksteisest küpsetuspaberiga eraldatud kihtidena õhukindlalt suletud karbis.

Kartuli-tatra pannkoogid (paksud)

4 tk

2 keedetud kartulit
1/4 dl tatrajahu
2 tl maisi-või kartlitärklist
2 tl toiduõli
soola

Tambi kartulid õrnalt püreeks, lisa muud ained ja vett umbes 1/2 dl ehk kuni taigen on pudru paksune. Küpseta pannil õlis või margariinis paksud pannkoogid. Serveeri pannkoogid soojalt pohlahõõrutisega või siirupiga.

Riisipannkoogid (õhukesed)

1 1/2 dl riisihelbeputru
1 1/2 dl kartulipüreed
2 tl maisi-või kartlitärklist
2 spl toiduõli
soola

Sega kokku veega keedetud riisihelbepuder, kartulipüree, tärklis, õli ja sool. Taigen on pudru paksune. Küpseta pannil õlis või margariinis õhukesed pannkoogid. Serveeri soojalt siirupiga, suhkruga, magusa moosiga või püreega.

Riisipannkook

1 keskmine keedetud kartul
1 dl keedetud riisi
3 spl maisi-või kartlitärklist
1/2 dl vett
1/2 spl siirupit
õli küpsetamiseks

Tambi kartul püreeks. Lisa riis ja natukese veega segatud tärklis koos siirupiga. Küpseta tainast praepannil õlis 4-5 väikest pannkooki või üks suur.

Polentapannkoogid (õhukesed)

2 dl kartulipüreed
2 spl maisitangu
natuke soola
õli küpsetamiseks

Sega maisitangud kartulipüree sisse, maitsesta soolaga. Küpseta tainast keskmisel kuumusel pannil õlis õhukesed pannkoogid. Arvesta 2-3 spl tainast ühe õhukese pannkoogi tarvis. Küpseta mõlemalt poolt umbes 5 minutit, et maisitangud jõuaks pehmeks minna. Serveeri magusa moosiga või siirupiga.

Maisipannkoogid (õhukesed)

2 dl vett
2 dl kartulihõõrutist
2 dl maisijahu
natuke soola
õli küpsetamiseks

Sega kokku pannkoogitaina ained. Lase kerkida umbes pool tundi. Küpseta kuumal pannil õlis väikesed õhukesed pannkoogid.

Pannkoogid (õhukesed)

12-15 väikest pannkooki

2 tl pärmi
3 dl vett
1 1/2 dl tatrajahu
2 dl riisijahu
soola

Leota pärm kehasoojuses vees. Lisa jahud ja sega taigen ühtlaseks. Lase seista soojas umbes 1/2 tundi ja küpseta tainast õhukesed pannkoogid.

Banaanipannkoogid (õhukesed)

8-10 väikest pannkooki

1 tl pärmi
1 1/2 dl vett
1 dl tatrajahu
1/2 dl riisijahu
1 tl fariinisuhkrut
1 banaan

Leota pärm kehasoojuses vees. Lisa jahud ja sega taigen ühtlaseks. Lase seista soojas umbes 1/2 tundi. Lisa püreestatud banaan ja fariinisuhkur. Küpseta õhukesed pannkoogid pannil.