Avaldatud: 24 veebruar, 2019

Soovime kõigile ilusat Vabariigi aastapäeva ja head pidupäeva pere ja lähedastega!

Jagame tänase päeva puhul teiega pidulikku sini-must-valge tordi retsepti, mis on originaalis küll gluteeniga, kuid mis sai ümber muudetud tsöliaatikutele sobivaks.

PÕHI:

4            M-suuruses muna
130 g suhkrut
60 g gluteenivaba jahu (Schär Mix It, Peak’s Free From Universal baking Mix vms)
30 g  tumedat magustamata kakaod
40 söetabletti

IMMUTAMISEKS:

100 ml keedetud vett + 1 sl sidrunimahla + 1 sl suhkrut

KREEM:

370 ml  10% paksu kreeka tüüpi jogurtit
400 ml  35% koort
85 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 suure sidruni riivitud koor

KAUNISTAMISEKS:
125 g värskeid või külmutatud mustikaid, sidrunikoore ribasid ja soovi korral 1 sl kuivatatud rukkilille kroonlehti (mida rohkem, seda sinisem)

Põhi valmistatakse biskviittaigna põhimõttel. Munavalged vahustatakse suhkruga tugevaks vahuks ning segatakse ettevaatlikult juurde sõelutud jahu ja kakao ning jahvatatud söetabletid ning kõige lõpus munakollased. Küpsetatakse 180 kraadi juures u pool tundi. Küpsenud põhi lastakse jahtuda, lõigatakse pooleks ja immutatakse.
Kreemi valmistamiseks koor vahustatakse ning lisatakse ülejäänud koostisained.

Koogi valmistas ja foto tegi: Aive Antson

Viide originaalretseptile (sisaldab gluteeni)

Arhiiv

Arhiiv