Palju Õnne, Eesti 101!
Avaldatud: 24 veebruar, 2019
Soovime kõigile ilusat Vabariigi aastapäeva ja head pidupäeva pere ja lähedastega!
Jagame tänase päeva puhul teiega pidulikku sini-must-valge tordi retsepti, mis on originaalis küll gluteeniga, kuid mis sai ümber muudetud tsöliaatikutele sobivaks.
PÕHI:
4 | M-suuruses muna |
130 g | suhkrut |
60 g | gluteenivaba jahu (Schär Mix It, Peak’s Free From Universal baking Mix vms) |
30 g | tumedat magustamata kakaod |
40 | söetabletti |
IMMUTAMISEKS:
100 ml | keedetud vett + 1 sl sidrunimahla + 1 sl suhkrut |
KREEM:
370 ml | 10% paksu kreeka tüüpi jogurtit |
400 ml | 35% koort |
85 g | suhkrut |
1 tl | vanillisuhkrut |
1 | suure sidruni riivitud koor |
KAUNISTAMISEKS:
125 g värskeid või külmutatud mustikaid, sidrunikoore ribasid ja soovi korral 1 sl kuivatatud rukkilille kroonlehti (mida rohkem, seda sinisem)
Põhi valmistatakse biskviittaigna põhimõttel. Munavalged vahustatakse suhkruga tugevaks vahuks ning segatakse ettevaatlikult juurde sõelutud jahu ja kakao ning jahvatatud söetabletid ning kõige lõpus munakollased. Küpsetatakse 180 kraadi juures u pool tundi. Küpsenud põhi lastakse jahtuda, lõigatakse pooleks ja immutatakse.
Kreemi valmistamiseks koor vahustatakse ning lisatakse ülejäänud koostisained.
Koogi valmistas ja foto tegi: Aive Antson