Avaldatud: 6 detsember, 2019

Oktoobri lõpus külastasime Tampere lähedal asuvat Tredu kutsekooli (Tamperen Seudun Ammatiopisto Tredu), mis on terves Soomes ainulaadne pagar-kondiitreid õpetav kutsekool.

Kooli erilisus seisneb õppeköögis, mis on spetsiaalselt ehitatud vaid gluteenivabade toodete küpsetamiseks. Õppesüsteem on üles ehitatud nii, et õppeköögis praktikal olevad õpilased täidavad kõikide soovijate tellimusi. Gluteenivabadest toodetest on tamperelaste hulgas populaarseimad nii karjala kui lahtised pirukad. Tredu kutsekooli õppelaboris täidetakse kõiki gluteenivabade toodete küpsetamise kriteeriume: kõik toorained on rangelt gluteenivabad ning välditud on ristsaastumine (õppeköögi uksed on alati suletud).

Igal juhul on Tredu kutsekool meile eeskujuks ning loodame, et kunagi on sellised õppeköögid ka meie kutsekoolides.

Kinkisime õpetaja Kirsi-Marja Kasteenpohjalale ka seltsi logoga kandekoti.

 

Fotod: Aive Antson

Arhiiv