Avaldatud: 24 veebruar, 2024

Saime kutse Rakvere Ametikoolist tulla koolitama nende III kursuse koka eriala õpilasi. Meie koolitaja Helena Järvis sõitiski 20. veebruaril Rakverre, et läbi viia põnev koolituspäev.

Teooria ja praktika „käsikäes“

Koolituspäeval räägiti nii tsöliaakiast, gluteenivabast toitumisest kui ka sellest, kuidas edasises töös kokana valida gluteenivabal toiduvalmistamisel tooraineid ja vältida ristsaastumist. Praktilises osas valmistati koos maitsvaid gluteenivabu roogasid nagu kartulileib, kanapaneering maisihelvestes, oamuffinid, müsli, tatrakreem ja palju muud! Õpetaja Helena kiitis õpilaste oskuseid kiiresti toitu valmistada ja seetõttu jäi ka rohkelt aega aruteluks ja küsimustele vastamiseks. 

Lemmikuks oli kartulileib

Tagasisides tõid õpilased välja, et kõige olulisem uus info oli nende jaoks ristsaastumisega seonduv. Retseptide kohta ütlesid õppijad, et need oleksid võinud isegi keerukamad olla. Ühiselt kiideti kartulileiba. 

Aitäh Rakvere Ametikoolile!

Eesti kutsekoolidest oleme eelnevalt tasemeõppes koostööd teinud nii Tallinna Teeninduskooli kui Järvmaa Kutsehariduskeskusega. Peame kokaõpilaste teadlikkuse tõstmist väga oluliseks ning loodame, et saame Rakvere Ametikooli koostööga jätkata. 

 

Arhiiv