Avaldatud: 12 aprill, 2020

Kirjastuselt Sinisukk on ilmunud raamat „Maitsvad jahuvabad küpsetised: pitsad, quiche`id ja muu gluteenivabalt“. Raamatu autor Anja Donnermeyer elab Saksamaal ning tema peres on kaks tsöliaakiahaiget.

Raamatu avasõnas annab autor teada, et „jahuvabad küpsetised tähendavad selles raamatus ka gluteenivabu toite. Seega sobivad kõik retseptid tsöliaakiahaigetele. Selle eelduseks on loomulikult ülim hool, et köögis toimetades oleks arvestatud kõiges gluteenivaba keskkonnaga, et ühegi koostisosa ega söögiriista kaudu toit ei saastuks“.

Raamatu alguses on ära toodud ka info looduslikult gluteenivabade koostisainete ja nende valimise kohta ja praktilised näpunäited retseptide õnnestumiseks. Kui magusate gluteenivabade küpsetiste retseptid on rohkem levinud, siis sellest raamatust leiate järgmiste soolaste küpsetiste retepte: quiched, pitsad, pirukad, flambèed, rullid, näksid ja krõpsud ja muffinid.

Paneme südamele, et kui kasutate retseptides toodud makrapulki, maisimannat, kaerahelbeid ja tärkliseid, siis valige need tooted gluteenivaba kaubamärki kandvate toodete seast.


Nüüd eriolukorras saate raamatut tellida e-kaubanduse kaudu, nt raamatukaupluste Krisostomus (https://www.kriso.ee) või Raamatukoi (https://www.raamatukoi.ee) kaudu.

Arhiiv