Avaldatud: 6 juuni, 2018

Kutsume Teid  esimest korda toimuvatele HoReCa ümarlaudadele teemal „Gluteenivaba – kellele ja miks? Kuidas valmistada seda ohutult?“.

Ümarlaud toimub kokku kolmes Eesti linnas – Pärnus, Tallinnas ja Tartus!
Sinna on oodatud osalema toitlustajad või toitlustamisega tegelevad inimesed, kes puutuvad kokku gluteenivaba toidu valmistamisega. Eesmärgiks tõsta nende teadlikkust sellest kellele ja miks on olemas gluteenivaba toit ning kuidas seda puhtalt valmistada.

Lisaks räägime pisut üle-euroopalisest toitlustusasutuste tunnustamise süsteemist ning ootame teiepoolset tagasiside gluteenivaba toitlustuse teemal, et saaksime Teid vajadusel selles osas nõustada.

Gluteenivaba dieet on aktuaalne teema, sest hinnanguliselt on ~1% Eurooplastest tsöliaakiahaiged ja vajavad seetõttu ainsa ravina eluaegset ranget gluteenivaba dieeti. Soomes ja Rootsis on haigete arv lausa 2% rahvastikust! Lisaks on uuringutest tulnud välja, et peale tsöliaatikute tarbib gluteenivaba toitu muudel põhjustel umbes 4-8% rahvastikust.

Üritus on tasuta ja osalemiseks on vaja ennast registreerida REGISTREERIMISVORMI KAUDU SIIT  
PÄRNU12. juuni 2018, Pärnu Keskraamatukogu “Rippsaal”, Akadeemia 3, Pärnu – kell 14:45 – 17:00
TALLINN14. juuni 2018, Eesti Puuetega Inimeste Koda “Suur Saal”, Toompuiestee 10, Tallinn – kell 14:45 – 17:00
TARTU19. juuni 2018, Sophia Hotell “Lõuna Saal”, Ringtee 75, Tartu – kell 14:45 – 17:00

Loodame Teiega kohtuda ümarlaual!

Küsimuste korral saata e-kiri aadressile katre@tsoliaakia.ee 

Arhiiv