Avaldatud: 13 juuni, 2018

Juba aastal 2014 loodi meie seltsi “Toitlustusasutuste töörühm”, mille eesmärgiks oli kaardistada gluteenivaba toitu pakkuvad toitlustuasutused ja vajaduselt neid selles valdkonnas nõustada. Teiste sel hetkel olulisemate teemade tõttu oli töörühma töö pigem vaikselt taustal kuni selle aastani.

2018 kevadel sai töörühm uue hoo sisse ning tegeletakse aktiivselt HoReCa sektori teadlikkuse tõstmisega gluteenivaba toidu ja tsöliaakia osas. Töörühmaga on liitunud abiväge uute aktiivsete liikmete näol ning muutus ka töörühma nimi, milleks sai vägagi teemakohane “HoReCa töörühm”.

Teadlikkuse tõstmiseks korraldatakse esimest korda HoReCa sektori esindajatele ümarlauad, valmistati tsöliaakia ja gluteenivaba toidu kohta infovoldik ning tegeletakse aktiivselt erinevate osapoolte vahel info jagamisega. Lisaks tava söögikohtadele on meie eesmärgiks ka haiglate ja lasteasutuste toitlustuse parendamine tsöliaakiahaige huve silmas pidades.

Töörühma eesmärgiks on olla vahendaja rollis tsöliaakiahaige, toitlustajate, Veterinaar- ja Toiduameti ning teiste asutuste vahel. Oleme valmis kuulama kõiki osapooli nende murede ja küsimustega ning loodame leida teemadele vastused, mille tulemusena on tsöliaatikutel Eestis paremad võimalused väljas einestamiseks.

Oma küsimused, mured ja rõõmud seoses hotellide, restoranide või catering firmadega võite saata meie töörühma meilile – horeca@tsoliaakia.ee 

REGISTREERI END HORECA ÜMARLAUALE SIIT!
– TALLINN – 14. juuni 2018, Eesti Puuetega Inimeste Koda “Suur Saal”, Toompuiestee 10, Tallinn – kell 14:45 – 17:00
– TARTU – 19. juuni 2018, Sophia Hotell “Lõuna Saal”, Ringtee 75, Tartu – kell 14:45 – 17:00

Arhiiv