Avaldatud: 12 detsember, 2017

Riin Jõgi, Sigrit Keerd, Katre Trofimov ja Aive Antson õpetavad Tallinna Teeninduskoolis noori pagar-kondiitreid. Seltsi sooviks on, et uus põlvkond pagar-kondiitreid oleksid teadlikud tsöliaakiast, gluteenist, gluteenivabast kaubamärgist ning gluteenivabade küpsetiste valmistamise põhimõtetest. Seetõttu on Tallinna Teeninduskoolis loodud uus valikaine „Gluteenivabad küpsetised“. Aive Antson ja Riin Jõgi annavad teooria ning Katre Trofimov ja Sigrit Keerd viivad läbi praktilisi tunde, kus õpetatakse valmistama gluteenivabu küpsetisi. Selts loodab, et õppijad viivad saadud teadmised nii oma praktika- kui hiljem ka töökohtadesse. Nii suureneb toitlustuskohtade teadlikkus gluteenivabast küpsetamisest ning tsöliaakiahaigetel on suurem tõenäosus saada neile sobivat toitu.

Arhiiv