ETS testis erinevate toodete gluteeni sisaldust
Avaldatud: 28 detsember, 2016
ETS ostis 6 erinevat toodet ja lasi need testida VTA laboris.
Tulemused gluteeni sisalduse kohta olid järgmised:
1. Saaremaa sardell- kuni 5mg/kg
2. Tatraleib, Marta Pagar- 26mg/kg
3. Toortatra jahu, Remedyway- kuni 5 mg/kg
4. Toortatra jahu, Tõrvaaugu- kuni 5 mg/kg
5. Tatraküpsised, Marta Pagar- kuni 16 mg/kg
6. Lahtised kommid (kühvliga saab ise tõsta)- kuni 5 mg/kg
Tulemused näitasid veelkord, et ametliku GV märgiseta tooted ei ole meile turvalised, nende gluteeni sisaldus võib olla lubatu piires, aga ka ületada normi.
ETS on pöördunud Marta Pagari ja Prisma poole tatraleiva eemaldamiseks müügilt ja teinud veelkord märkuse omavoliliselt ametliku GV märgisega sarnase märgise kasutamise kohta, sest see on tarbijat eksitav ja keelatud.