VTA testis kahe toote gluteeni sisaldust

Avaldatud: 9 jaanuar, 2018

Aasta lõpus kasutas Eesti Tsöliaakia Selts eelarvest vahendeid meie poes ja kohvikutes müüdavate gluteenivabade toodete testimiseks

Tsöliaakia infopäev-mess toimub Pärnus 10. veebr 2018

Avaldatud: 8 jaanuar, 2018

Olete oodatud Tsöliaakia infopäev-messile Pärnus! Infopäev-messil saab kuulata kahte väga huvitavat loengut: 1. „Tervislik ning mitmekesine toitumine gluteenivabalt?“ – Maire Vesingi, funktsionaalse toitumise nõustaja, OÜ […]

Rahulikke pühi!

Avaldatud: 24 detsember, 2017

Soovime teile kõigile vahvaid jõulupühi, olgu need ka pisut müstilised, nagu me kaart! PS! ETSi juhatus puhkab 4. jaanuarini 2018, sel ajal me kirju ei […]

Tõrvaaugu Mahe Talu OÜle anti üle gluteenivaba kaubamärgi tunnistus!

Avaldatud: 19 detsember, 2017

14. dets toimus pidulik sündmus, kus anti üle juba teine litsentseeritud gluteenivaba kaubamärgi tunnistus Eesti tootjale. Tõrvaaugu Mahe Talu OÜ-l on luba oma neljal registreeritud toortatra […]

Kohtumine Põhja-Eesti Regionaalhaigla töötajatega

Avaldatud: 12 detsember, 2017

23. novembril kohtusid seltsi juhatuse esimees Aive Antson ja arstide kontaktisik

ETSi liikmed koolitavad pagar-kondiitreid!

Avaldatud: 12 detsember, 2017

Riin Jõgi, Sigrit Keerd, Katre Trofimov ja Aive Antson õpetavad Tallinna Teeninduskoolis noori pagar-kondiitreid. Seltsi sooviks on, et uus põlvkond pagar-kondiitreid oleksid teadlikud tsöliaakiast, gluteenist, […]

Jõulupidu Vabaõhumuuseumis

Avaldatud: 11 detsember, 2017

Loe meie jõulupeo kohta lähemalt SIIT

Marta Pagari piparkoogid

Avaldatud: 11 detsember, 2017

Marta Pagari Paide tehases on eraldi osakond, kus käib usin vegan gluteenivabade piparkookide valmistamine.

ETSi kodulehele maksimumpunktid!

Avaldatud: 10 detsember, 2017

Eesti Puuetega Inimeste Fondi iga-aastasel kodulehtede hindamisel sai ETSi leht maksimumpunktid.

Tsöliaakia koolitused Tallinnas ja Paides

Avaldatud: 8 detsember, 2017

Tallinna Teeninduskoolis toimus Prisma Peremarketi töötajatele täiendusõppekursus, kus ühe teemana käsitleti ka tsöliaakiat, gluteenivabu toiduaineid ja nende väljapanekut kaupluses. Järvamaa Kutsehariduskeskuses toimus

VICI mereandide kokteil

Avaldatud: 6 detsember, 2017

Müügil on VICI mereandide kokteil, mille kaanel ei ole koostise kohta ühtegi eestikeelset infot.  Teadmiseks,  et nende toodetel on kaanel kleebisel väike punane käsi, mida […]

Maahärra aasiapärane köögiviljasegu

Avaldatud: 6 detsember, 2017

Infoks, et Maahärra aasiapärases köögiviljasegus on kaasas kinnine pakike maitseainete seguga. Kuna ühtegi märget koostise kohta lugeda pakendilt ei ole, siis uurisime seda tootjalt: Maahärra […]

5. detsember on rahvusvaheline vabatahtlike päev!

Avaldatud: 6 detsember, 2017

5. detsembril tähistatakse rahvusvahelist vabatahtlike päeva! Selle päeva tähistamise eesmärgiks on teadvustada vabatahtlikuks olemist ja tõsta selle väärtust.

Palume kõiki tsöliaakiahaigeid osalema uuringus!

Avaldatud: 5 detsember, 2017

Rakvere Reaalgümnaasiumi 11 klassi õpilane Triin Metsa viib läbi uurimustööd

Mida arvata väljendist „gluteenivaba“?

Avaldatud: 2 detsember, 2017

Tsöliaakiahaiged pöörduvad tihti meie poole küsimusega, et kas toodet, millel on kiri- gluteenivaba, saab tarbija usaldada? Veterinaar- ja Toiduamet on andnud Eesti Tsöliaakia Seltsile järgmise […]

Arhiiv