Avaldatud: 2 mai, 2019

01. mail 2019 sõlmis Eesti Tsöliaakia Selts neljanda gluteenivaba kaubamärgi litsentsileping DGM Shippin AS-iga, kelle brändi all Briis hakkab poelettidelt leiduma varsti gluteenivaba paneeritud räime ja kilu. Tegemist on ettevõttega, kes lisaks kodumaisele turule müüb oma tooteid suures mahus ka välismaale.

Ettevõtte kvaliteedijuht Katrin Rüütel sõnas:
“Viimasel ajal on gluteenivabad tooted muutunud üha populaarsemateks. Meie eesmärk on uutele turgudele sisenemine ning seoses sellega korraldasime Soomes laialdase turuuuringu.
Degusteerimiste läbiviimistel ja peakokkadega arutelude käigus, selgus, et Soomes eelistavad 80% inimestest gluteenivabu tooteid.
Tervisliku toote valmistamisel on väga raske tagada, et see toode oleks ka maitsev! Meie toote erinevus seisneb selles, et valmistasime värskest toorainest minimaalse soolasisaldusega gluteenivaba paneeringuga ilma värv-ja säilitusaineteta kalatoote! See valmistoode tuleb enne tarvitamist lühiajaliselt kuumutada, et valmiks krõbe maitsev suupiste.
Enamik inimesi teavad, et kala on rikas OMEGA-3, valgu, kaltsiumi, fosfori ja paljude teiste mikroelementide poolest. Meie arvates on meie gluteenivabad tooted suurepärane aternatiiv küüslaugu leivakestele ja teistele taolistele suupistetele. On hämmastav, et see toode meeldib eriti just lastele ning samuti inimestele, kes söövad kala väga harva.
Toode heaks võimaluseks gluteenivaba dieeti pidavatel inimestel nautida paneeritud kalatooteid.”

 

 

Arhiiv