Avaldatud: 26 jaanuar, 2023

Meil on rõõm teatada, et meie partneri Bureau Veritas Eesti OÜ toiduohutuse juhtaudiitor Reet Ruuto (fotol) läbis 2022 lõpus edukalt „AOECS standard 3.0 koolituse“ ja eksami, mis annab talle pädevuse gluteenivaba tootmise auditite teostamiseks uuenenud standardi alusel.

AOECS (Euroopa Tsöliaakia Seltside Assotsiatsioon) poolt kehtestatud standard annab juhiseid toidukäitlejatele, kes toodavad gluteenivaba pakendatud toitu. Uus standard võeti kasutusele juulis 2022 ja muutub kohustuslikuks alates 1. jaanuarist 2023 ettevõtetele, kes kasutavad toiduainete pakenditel gluteenivaba kaubamärki (läbikriipsutatud viljapea).

Reet Ruuto täpsustab: „Uuenenud standard loob selgemad ja teiste toiduohutuse standarditega harmoniseeritud nõuded kõikidele toidukäitlemisahela etappidele. Jälgides standardit on ettevõttel lihtsam pöörata tähelepanu kriitilistele kohtadele oma tootmisprotsessis ja rakendada neis punktides nõutavad analüüsid. Seeläbi kindlustatakse ohutu ja gluteenivaba toode tarbijale. Oluline, et kõik tootmisprotsessis ja samuti logistikaprotsessis osalejad saaksid nõuetest üheselt aru. Läbi teadlikkuse tõstmise saamegi tagada parema elukvaliteedi neile, kes ei saa tarvitada gluteeni.“

Täpsema informatsiooni saamiseks gluteenivaba kaubamärgi taotlemise kohta pöörduge gluteenivaba kaubamärgi kontaktisiku Katre Trofimovi poole e-posti aadressil katre@tsoliaakia.ee ja auditi läbiviimise osas Bureau Veritas Eesti poole tallinn@ee.bureauveritas.com.

Foto: erakogu

Arhiiv