Avaldatud: 30 mai, 2022

Esinesime EPIKoja liikmeklubis

27.aprillil toimus Läänemaal Eesti Puuetega Inimeste Koja (EPIKoja) liikmeklubi, kus ka meie esindaja tutvustas tsöliaakiat.

Liikmeklubis jagatakse omavahel mõtteid teiste EPIKoja liikmesorganisatsioonide eestvedajatega, kes kogevad oma töös sarnaseid olukordi, küsimusi ja väljakutseid. Väljastpoolt oma organisatsiooni saadud näited aitavad mõnikord oma situatsioonidele teisiti vaadata, samas pakuvad ka küünarnukitunnet.

Igas liikmeklubis:

  • käsitletakse mõnda liikmete jaoks olulist laiemat teemat (nt. organisatsiooni juhtimisküsimused, liikmesühingute toetamine, teenuste osutamine sihtgrupile, huvikaitse), mille käigus pühendame aega liikmete omavahelisele vabale suhtlusele, kontaktide loomisele, uuendamisele ja kogemuste vahetamisele;
  • viib ühe puudespetsiifilise või kroonilise haiguse spetsiifilise liidu esindaja läbi minikoolituse, tutvustades konkreetset puuet ja/või kroonilist seisundit ning sellega seonduvaid väljakutseid ja takistusi.

Seekordne kohtumine oli juba järjekorras kümnes ning seltsi koolitaja ning vabatahtlik Marget Merman tutvustas tsöliaakiat ning tsöliaakiahaige igapäevaelu ning sellega soetud väljakutseid.

Arhiiv