Avaldatud: 1 juuli, 2019

Juba teist õppeaastat järjest on Tallinna Teeninduskooli pagar-kondiitrite ja kondiitri eriala õpilastel õppekavas gluteenivaba küpsetamise õppeaine.

Seltsi juhatuse liikmete Anni Adamsoni ja Aive Antsoni juhendamisel õppisid nii eesti kui vene õppekeelega põhi- ja keskhariduse baasil õppima tulnud noored selgeks põhitõed gluteenivaba dieedi, küpsetamise ja ristsaastumise kohta.
Praktilisi tunde viisid läbi kutseõpetajad Helin Siibak ja  Tea Vallimäe ning toitumisnõustaja Liis Salus. Õpiti küpsetama kringlit, profitroole, moskva saiu, tatra- ja spinatileiba, kookose- ja kõrvitsakeeksi, nii maguseid kui soolaseid küpsiseid, erinevaid kooke, ciabatattat jm.

Tagasisides ütlesid õppijad, et nad on rahul, et selline valikaine õppimise võimalus neil oli. Eelnevalt arvati, et gluteenivaba dieet on trendikas ning tõdeti, et nüüd teavad nad tsöliaakia tõsidusest ning oskavad gluteenivabadeks küpsetisteks valida tooraineid ning vältida ristsaastumist.

Arhiiv