Avaldatud: 8 juuli, 2018

Juuni kuus toimusid Eesti Tsöliaakia Seltsi poolt korraldatud HoReCa sektorile suunatud ümarlauad kolmes Eesti linnas.
Kohale olid kutsutud toitlustajad või toitlustamisega tegelevad inimesed, kes puutuvad kokku gluteenivaba toidu valmistamisega või soovivad selle kohta rohkem teada. Eesmärk oli tõsta nende teadlikkust sellest kellele ja miks on olemas gluteenivaba toit ning kui oluline on panna rõhku ristsaastumise vältimisele. Tutvustasime ka peatselt käivituvat üle-euroopalist toitlustusasutuste tunnustamise süsteemi.

Ümarlauad toimusid Pärnus, kus osalesid nii Tervise Paradiis SPA kui Tervis ravispaa töötajad. Tallinnas olid osalejateks Radisson BLU Sky hotelli peakokk ning Tallinna Lennujaamas tegutseva kohviku Kohver kokk. Tartus toimunud ümarlaual oli meil väga hea meel kohtuda Tartu Kutsehariduskeskuse toitlustuse õpetajaga, kes mõistis antud teema tõsidust ning vajadust sellekohase aine lisamist  kokkade ja teenindajate õppekavasse.

Meil on hea meel, et toimunud ümarlaudadest oli kasu mõlemapoolne ning loodame peatselt alustada mõne uue ja põneva koostööga meie kohtumisel käinud ettevõtetega.

Seltsi poolt olid projekti eestvedajatekst juhatuse liikmed Katre Trofimov ja Aive Antson ning ümarlaudadel osalesid ka juhatuse liige Anni Adamson ja HoReCa töörühma liikmed Marget Merman ja Kätlin Talumaa.

Arhiiv