Avaldatud: 3 juuli, 2024

7. juunil kohtusid HoReCa valdkonna koordinaator Triinu Arras ja juhatuse esimees Aive Antson restorani Kivi Paber Käärid (KPK) juhataja Velle Hammeriga. See on ainus 100% gluteenivaba restoran Eestis ja aastaid olnud meie kogukonnale armastatud söögikohaks. Siiski mõned õlled on sortimendis ka mittegluteenivabad, kuid gluteenivaba söök ja jook ei puutu nendega kokku. Mitmetel aastatel on just Kivi Paber Käärid restoran võinud Parima gluteenivaba tegija konkursil parima söögikoha tiitli.

Kuidas kõik alguse sai?

Restorani esindajad räägivad nii: „2014. aastal said kolm head sõpra kokku ja nägid Telliskivis, siis veel varemetes seisvas hoones potentsiaali luua berliinihõngulist kultuurset söögi- ja ajaveetmiskohta, kus saavad kokku maitsev söök, meeldivad kokteilid ja muusika: Toit-baar-kultuur. Kivi Paber Käärid nimi ühendab endas mängulisuse ja unikaalsuse. Igapäevaselt võõrustame külalisi a la carte menüüga, õhtul võib kohata viktoriinihuvilisi ja paar korda kuus kostitame melomaane live bändide või DJ settidega. Pakume unustamatuid elamusi söögist muusikani välja. Soovime, et meie juures tunneksid ennast mugavalt kõik – väikestest lastest presidentideni. 10 aastat tagasi ei räägitud gluteenivabast toitumisest nii laialt, kuid probleem eksisteeris ja tundus põneva väljakutsena pakkuda toiduelamust korraga kõigile. Need, kellel on eridieet, saavad nautida „patuvabalt“ saia- ja teisi nisutooteid kvaliteedis alla andmata. Tänaseks oleme lisaks gluteenile välistanud peaaegu kõikidest roogadest ka laktoosi ja inimeste tunnustav ja positiivne tagasiside toodete kvaliteedi ja maitse osas on meile suurimaks komplimendiks, et oleme oma ülesandega hästi hakkama saanud.“

Siit saab ka hamburgerit

Valikutest rääkides, siis KPK-s on reeglina olnud nii salat, kalatoit, lihatoit, supp ja magustoidud. Lisaks on neil ka lai valik erinevaid gluteenivabu kooke kaasamüügiks, millest ka enamik on laktoosivabad.

Menüü muutub kaks korda aastas, seega on nii suve-kui talvehooaja menüü. Uue suvemenüüga saab tutvuda siin: https://kivipaber.ee/menuu-ja-joogikaart/ . Kõik küpsetised valmivad kohapeal, nii öelda käsitööna. Restoran pakub head võimalust tellida koju torte, kooke ja kišše ja toodetega saab tutvuda siin: https://kivipaber.ee/telli-kook-kaasa/ . See on hea võimalus gluteenivaba toidu vajajale pakkuda kogu seltskonnale ühesugust maiust ning kinnistada arvamust, et gluteenivabad tooted maitsevad samahästi kui klassikalised tooted. Kes koju või tööle soovib gluteenivaba einet tellida, siis saab seda teha Wolti vahendusel.

Soodustus seltsi liikmetele

Meil on seltsi liikmetele teatada suurepärane uudis – alates 27. juunist saavad kõik Eesti Tsöliaakia Seltsi liikmed Kivi Paber Käärid restoranis soodustust 10%. Seltsi juhatuse esimees Aive Antson ütleb, et oleme selle soodustuse eest väga tänulikud! Eesti on üks väheseid riike Euroopas, kus tsöliaakiaga inimesed ei saa riigilt soodustusi kallite gluteenivabade toodete kompensatsiooniks. Tänu soodustustele saavad ka tsöliaakiaga inimesed endale rohkem lubada. Seltsi liikmetele on soodustusi teinud erinevad gluteenivabade toodete maaletoojad, kuid toitlustusettevõttelt on selline soodustus esmakordne. Nii kasvab ka kogukonna liikmete usaldus ja huvi meie organisatsiooni vastu.

Sooduskoodi kasutamise info saadetakse seltsi liikmetele e-posti kaudu.

 

Arhiiv