Taipärane veisesalat

Kaste
2 spl Thai kalakastet
3 spl laimimahla
1 suurt küüslauguküünt (hakitud)
1 spl gluteenivaba sojakastet
2 tl pruuni suhkrut
2 tl maapähkleid (hakitud)
1 spl õli
1 tšillikauna (tükeldatud)

Salat
1 rooma salatit, õhukeseks viilutatud
10 kirsstomatit, pooleks lõigatud
3 šalottsibulat, õhukeseks viilutatud
4 rohelist sibulat, peeneks lõigatud
Peotäis koriandrilehti, hakitult
Peotäis basiiliku/mündi lehti, hakitult
1/2 kurki, ribadeks lõigatud
2 veise steiki
Õli
Soola ja pipart

Kuidas teha
Salatikastme jaoks pane kõik vajalik kokku ning sega seni kui suhkur lahustub. Pane kõrvale ootama.
Salati jaoks sega teise kaussi kokku salatimaterjal ja pane kõrvale ootama.
Kuumuta pann koos õliga, maitsesta liha soola ja pipraga ja kui pann on kuum, siis prae liha mõlemalt poolt 3-4 minutit, olenevalt millise küpsusastmega liha soovid.
Võta veis tulelt ja lase sellel 5 min puhata. Samal ajal sega salatikaste salatiga. Lõika veisest viilud ja aseta salatile.

Retsepti autor: Sigrit Keerd