Seljanka
Vaja läheb:
- 750 ml veise puljongit
- Sibulat
- 4-5 kartulit
- 1 latt Maks & Mooritsa Tooma täissuitsuvorst
- Pool pakki Nõo Täislihaviiner suitsutatud
- Musti oliive
- 3 marineeritud kurki
- 100g tomatipastat
- Vajadusel vett
- Hapukoort (serveerimiseks)
- Maitserohelist (serveerimiseks)
Kuidas teha:
Tükelda sibul, vorst, viinerid, oliivid ja kurgid. Lisa poti põhja õli ning pruunista sibul. Seejärel lisa juurde vorst ja viinerid ning lase neil 3-4 minutit pruunistuda (vahepeal sega). Lisa juurde marineeritud kurk ning oliivid. Sega ning lase natuke podiseda. Seejärel vala juurde tomatipasta ning sega segu korralikult läbi. Kalla peale puljong ning lase sellel keema minna. Koori ning tükelda kartul. Lase segul paar minutit keeda ning seejärel lisa juurde kartul. Vajadusel saad juurde lisada vett. Peale vee lisamist maitse, kas on vaja juurde lisada pipart või soola. Kui supp on valmis, siis serveeri kaussides ning lisa juurde supilusikatäis hapukoort ning kaunista meelepärase maitserohelisega.
Retsepti autor: Sigrit Keerd