Pasta carbonara
Vaja läheb
Gluteenivaba pastat
Saaremaa suitsupeekonit
Riivitud parmesani
6 munakollast
Pasta keeduvett
Must pipar, sool
Kuidas teha
Pane vesi keema, lisa soola ja pasta (kui vesi juba keeb). Tükelda peekon ja prae seda kuni see on üsna pruun. Eralda 6 munakollast ja sega. Üle jäänud munavalgest võid teha näiteks beseed 😊 Lisa segatud munakollastele riivitud parmesan ja sega ühtlaseks, lisa nii palju riivitud parmesani, kuni segu on üsna paks. Kui peekon on pruun, siis lisa need muna ja juustu segule. Sega ühtlaseks ja maitsesta pipraga. Võta pasta keemise ajal pastakeeduvett ning lisa seda muna-juust segule, kuni see on mõnusalt kreemine (lisa seda vähehaaval). Kurna pasta ning vala see pannile, kus peekonid praadisid. Vala kaste pastale ja aega ühtlaseks. Serveeri riivitud parmesaniga 🧀
Kastet eraldi kuumutama ei pea 😉
Retsepti autor: Sigrit Keerd