Mõnusalt mahlane õunakook

Vaja läheb

Taigen:
300g gluteenivaba jahu (mina kasutasin Schär Mix C jahu)
150 g toasooja võid
100 g suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit (kontrolli, et GV)

Sisu:
5-6 keskmise suurusega hapumat õuna
100 g võid
2-3 sl gluteenivaba jahu
60 ml vett
1 dl tavalist suhkrut
1 dl fariinisuhkrut
Kaneeli / kardemoni ( miks mitte ka mõlemat 🙂 )

Kuidas teha
Sega taigna jaoks omavahel toasoe või, muna ja suhkur. Lisa sinna jahu, sool ja küpsetuspulber ning mikseri abiga sega ühtlaseks massiks. Moodusta taignast pall ning pane see toidukile sees külmkappi vähemalt 30 minutiks.
Peale seda võta 2/3 taignast ning pressi see koogivormi põhja nii, et ääred oleksid ka kaetud. Ülejäänud taigen rulli laiali ning tee sellest ribad.
Sisu jaoks sulata potis või, lisa sellele jahu ning sega. Kalla juurde vesi ja suhkrud ning lase korra keema. Seejärel alanda kuumust ja lase natuke podiseda – ära unusta segada. Lõpuks lisa õunad, sega ja kalla vormi.
Ribadest põimi peale ilus muster.
Seejärel küpseta alguses 220 kraadi juures 15 minutit ning siis alanda kuumust 170 kraadini ja küpseta 40 minutit.
Serveeri soojalt koos jäätisega.

Retsepti autor: Sigrit Keerd