Krevetirisotto

Krevetirisotto

Vaja läheb
200g Arborio risotto riisi
250ml valget kuiva veini
2 punast sibulat
3 küüslauguküünt
1 suur pakk Food Studio kanapuljongit
2 spl võid
1 pakk suuri ja 1 pakk väikeseid krevette
1 spl Heinz Worcester kastet
Soola, pipart
Sidrunimahla
Rohelist sibulat

Kuidas teha
Pane potti kanapuljong soojenema. Võta pann ja pane sinna oliivõli ning prae sibulad, kuni need on karamelliseerunud. Seejärel lisa riis. Sega aegaajalt ning lisa vein kui riis on kergelt pruunikaks muutunud. Kui veinis on alkohol on ära aurustunud, hakka kulbitäis haaval lisama riisile puljongit. Vahepeal sega ning kui vedelik on riisi sisse läinud ning segades hakkad panni põhja näegma, siis lisa uus kulbitäis. Jätka kuni puljong on otsas. Võtab aega umbes 20 min.

Teisele pannil sulata või ning prae küüslauk. Lisa krevetid, worcestershire kaste, sool, pipar ja sörts sidrunimahla. Kui krevetid valmis ja risotto sisse puljong imendunud, siis kalla krevetid riisi hulka. Risotto ei tohi jääda taldrikusse pannes jääda sama kujuga, vaid peab mõnusalt laiali valguma. Sega ja serveeri rohelise sibulaga

Retsepti autor: Sigrit Keerd