Gluteenivabad kohupiimapallid

Gluteenivabad kohupiimapallid

Vaja läheb
500 g paksemat vanilje kohupiima
2 muna
0,5 dl suhkrut
100 g gluteenivaba jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl riivitud sidrunikoort
¼ tl soola
1 pudel Kalewi küpsetusõli frittimiseks
Tuhksuhkrut ja vaarikamoosi serveerimiseks

 

Kuidas teha 
Vahusta suhkur ja munad, lisa sidrunikoor, kohupiim, sool ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Võta kuhjaga teelusika täis tainast ja veereta kahe käe vahel väikesteks pallideks. Aja õli kõrge äärega potis või fritüüris keskmiselt kuumaks ja küpseta pallid mitmes jaos, u 2-3 minuti jooksul kuldpruuniks. Puista pallidele tuhksuhkrut ja serveeri koos vaarikamoosiga.
Antud retsepti järgi valmib umbes 30 kohupiimapalli.

Retsepti autor: Sigrit Keerd