Gluteenivaba krevetipasta
Vaja läheb:
- Gluteenivaba tagliatelle pastat
- Suuremaid krevette 2 peotäit
- Marinara kastet 2 spl
- Herneid peotäis
- Rõõskkoort 2 spl
- Puljongit 2 spl
- Tšillihelbeid
- Küüslauku
- Basiilikut
Kuidas teha:
Pane potti vett ning lase see keema, seejärel lisa sinna pasta ning keeda pakendi peal oleva juheni järgi need valmis.
Lisa pannile natuke oliivõli ning lase sel kuumaks minna. Kui õli on kuum, lisa sinna tükeldatud küüslauk ning tšillihelbeid (mida kauem tšillihelbeid kuumutad, seda teravam roog tuleb). Lisa pannile krevetid ja hernes ning kuumuta 1-2 minutit. Seejärel lisa puljong ning kuumuta jälle 1-2 minutit. Pane juurde marinara kastet ja lase jälle 1-2 minutit pannil podiseda. Lisa juurde rõõskkoort ja lase seejärel kastmel natukene paksemaks keeda. Selle aja jooksul peaks sul olemas valmis saanud pasta, kurna see ning kui kaste on parajalt paks, siis pane pasta kastme sisse ning sega. Purusta näppude vahel kastme sisse basiilikut ja maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid lisada juurde ka sidrunimahla.
Retsepti autor: Sigrit Keerd