Gluteenivaba toit – teabematerjal
Koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liiduga, kes pidi teadmussiirde projekti raames valmistama gluteenivaba toidu infomaterjali, mis avaldati toiduteave.ee kodulehel. Ühendasime teadmised ning koostasime gluteenivaba toidu ABC-d puudutava infolehe.
Teabematerjal on mõeldud toitu käitlevatele ettevõtetele eesmärgiga anda ülevaade:
- Mis on gluteen?
- Mis on gluteenivaba toit ning kellele ja miks see oluline on?
- Millised on väljendite „gluteenivaba“ ja „väga väikese gluteenisisaldusega“ kasutamise tingimused?
- Millele tuleb gluteenivaba toidu käitlemisel tähelepanu pöörata?
- Millised on kasutatavad analüüsimeetodid?
- Mis on gluteenivaba kaubamärk?
- Viited asjakohasele seadusandlusele sh standarditele
Teabelehte jagatakse paberkandjal Eesti Tsöliaakia Seltsi koolitustel ning samuti võite selle omale ise välja printida.
Küsimuste puhul võtke meiega ühendust horeca@tsoliaakia.ee