Kõrvitsapüreesupp

Vaja läheb
775g muskaatkõrvitsat (puhastatult, tervena umbes 1,3 kg)
345g porgandit (puhastatult)
750 ml Food Studio aedviljapuljongit
1 sibulat
2 küüslaugu küünt
200g merevaiku
Soola, pipart, ingveri, cayenne pipart, muskaatpähklit
Seemnesegu
Gluteenivaba saia

Kuidas teha
Puhasta ja tükelda kõrvits ning porgandid. Tükelda valmis ka sibul ja küüslauk. Võta pott, kus hakkad suppi keetma ning lisa põhja natuke õli ja vala sinna sibul ja küüslauk. Pruunista neid 3-4 minutit. Seejärel lisa potti kõrvits ja porgandid ning kalla peale puljong. Keeda seni kuni aedviljad on pehmed.

Eemalda kuumuselt ning saumiksriga mikserda mass ühtlaseks. Lisa juurde maitseained ning merevaik ja mikserda veelkord läbi.

Serveerides võid supi peale lisada meelepärast seemnesegu (rösti need enne kergelt pannil ära) ning röstitud gluteenivaba saia, mille saad kuubikuteks lõigata 🙂

Retsepti autor: Sigrit Keerd