Gluteenivabad vastlakuklid
Vaja läheb:
- 350ml piima
- 12 g kuivpärmi
- 100 g suhkrut
- 0,5 tl soola
- 450 g Schär mix B jahu
- 100 g võid
- 13g Psülliumit
- 1 muna (kuklite määrimiseks)
- 50g vahukoort (kuklite määrimiseks)
- 3 dl rõõska koort (35%)
- 2-3 sl suhkrut
- 250g mascarponet
- Tuhksuhkrut (serveerimiseks)
Kuidas teha:
Kuumuta piim käesoojaks, sega sisse pärm, suhkur ja sool ning lase segul ~10 minutit seista. Peale seda lisa segades juurde jahu (lisa alguses korraga 2/3 jahust ning ülejäänud 1/3 lisa osade kaupa – jahu võib jääda üle), psüllium ja seejärel pehme või. Tainas peab jääma üsna märg ning näppude külge kinni. Lase tainal ahjus kergitus režiimil või soojas rätiku all kerkida u 30 minutit.
Seejärel jaga tainas 7ks. Rulli käte vahel pallid ilusti sileda ja läikiva pinnaga kukliteks, kui vaja tee käed märjaks, et tainas käte külge kinni ei jääks. Lase pallidel ca 10 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Seejärel määri kuklid pealt lahtiklopitud muna ja vahukoore seguga ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.
Vahusta rõõskkoor pehmeks vahuks, lisa suhkur ning vahusta tugevate tippudega vahuks. Sega juurde mascarpone. Lõika jahtunud kuklitel „müts” pealt maha ja uurista pisut kuklisisu välja. Soovi korral võid lisada kuklite põhja moosi või soolakaramelli ning peale seda pritsi kuklitesse vahukoore-mascarpone segu. Aseta segu peale ära lõigatud kukli osa ning kaunista tuhksuhkruga.
Retsepti autor: Sigrit Keerd