Gluteenivabad kohupiimapallid
Vaja läheb
500 g paksemat vanilje kohupiima
2 muna
0,5 dl suhkrut
100 g gluteenivaba jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl riivitud sidrunikoort
¼ tl soola
1 pudel Kalewi küpsetusõli frittimiseks
tuhksuhkrut ja vaarikamoosi serveerimiseks
Kuidas teha
Vahusta suhkur ja munad, lisa sidrunikoor , kohupiim, sool ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Võta kuhjaga teelusika tainast ja veereta kahe käe vahel väikesteks pallideks. Aja õli kõrge äärega potis või fritüüris keskmiselt kuumaks ja küpseta pallid mitmes jaos, u 2-3 minuti jooksul kuldpruuniks. Puista pallidele tuhksuhkrut ja serveeri koos vaarikamoosiga.
Antud retsepti järgi valmib umbes 30 kohupiimapalli.
Retsepti autor: Sigrit Keerd