Gluteenivaba sai

Foto autor: Sigrit Keerd

Vaja läheb
408g Schär mix B jahu
28g mett
368g piima või vett
1 pakk kuivpärmi
4g gluteenivaba guarkummi
20g küpsetuspulbrit
1 tl soola
28,7g õunasiidriäädikat
56g õli
2 muna
Soovi korral kardemoni

Kuidas teha
Kuumuta piim käesoojuseni ning sega sinna sisse mesi. Lisa pärm, sega ja lase sellel seista seni kuni pärm on reageerinud. Samal ajal sega kuivained omavahel. Sega kolmandas kausis õli, äädikas ja muna. Võta taigna otsikutega mikser. Kalla õli, äädika ja munasegu kuivainete kaussi ning lisa juurde ka piima ja pärmi segu. Sega alguses aeglasemal kiirusel ning kui tainas on ühtlasem, siis mikserda keskmisel kiirusel vähemalt 3 minutit. Kui segu on valmis, siis vala see saiavormi ning lase sellel natuke soojas kohas kerkida. Kuumuta ahi 190 kraadini ning küpseta saia 40-45 minutit.

Enne lahti lõikamist lase saial natuke jahtuda. Selleks, et sai oleks hea ka järgmisel päeval hoia seda õhukindlas karbis / kotis.

Retsepti autor: Sigrit Keerd