Gluteenivaba rabarberi-maasika toorjuustukook
Vaja läheb:
- 2 pakki Schär Maria küpsist
- 75 g sulatatud võid
- 400 g kvaliteetset toorjuustu (toasoe)
- 75 g suhkrut
- 2 muna
- 0.5 tl vanilliekstrakti
- 250 g hapukoort
- 2 sl suhkrut
- 0.5 tl vanilliekstrakti
- 200g tükeldatud maasikaid
- 200g tükeldatud rabarberit
Kuidas teha:
Purusta blenderiga küpsised ja sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane külmkappi ootele.
Täidise valmistamiseks sega miksriga kõik ained omavahel. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus u 30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda (kui sa jahtuda ei lase, siis ei tardu kook enne järgmist sammu piisavalt ära)
Sega hapukoor, suhkur, vanill, maasikatükid ning rabarber ja vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit.
Lase enne serveerimist põhjalikult külmkapis jahtuda.
Retsepti autor: Sigrit Keerd