Milleks on kaubamärk vajalik?

Gluteeni leidub nisus, rukkis, odras ning osad tsöliaakiahaiged on tundlikud ka kaera suhtes.

Gluteeni vältimine on keeruline, sest paljud Euroopas traditsioonilised road on valmistatud gluteeni sisaldavatest teraviljadest nagu leivad, saiad, pastad, koogid jne.

Lisaks on paljudes toodetes varjatud gluteeni või on see sinna sattunud ristsaastumise teel.

Tsöliaakiahaigele kiirelt ja mugavalt sobiliku toidu tuvastamiseks on loodud gluteenivaba kaubamärk, mille tähiseks on läbikriipsutatud viljapea.

Gluteenivaba kaubamärk

  • Kaubamärk on oluline tsöliaakiahaigetele, sest seda kandvaid tooteid saab usaldada kõrgete tootmistingimuste tõttu
  • Kaubamärki kandvat toodet julgevad haiged suure kindlusega osta, sest ametlik gluteenivaba kaubamärk annab tootele lisagarantii kvaliteedi osas
  • Tootja, kes soovib kasutada antud kaubamärki, näitab, et ta on vastutustundlik ning soovib reaalselt oma sihtrühmale pakkuda häid ja puhtaid tooteid auditeerides selleks oma tootmishooneid ning testides tooteid
  • Gluteenivaba kaubamärk on rahvusvaheline ning seda teavad paljude riikide tsöliaakiahaiged ja ka välismaal viibides on tsöliaakiahaigel lihtsam poes orienteeruda
  • Toitlustusasutustel on oluliselt lihtsam valida oma toorainete sekka tsöliaakiahaigetele kindlalt sobivaid tooteid, et tagada oma pakutavate gluteenivabade roogade ühtlane kvaliteet