EESTI    ENGLISH    SUOMI    RUSSKI
ETS   ETS   ETS

Kaubamärgi dokumendid

Gluteenivaba kaubamärki (GV kaubamärk) kandev toode vastab igas riigis samadele nõuetele, mis on kehtestatud Euroopa Litsenseerimis Süsteemi (ELS) Standardi dokumendites, mille leiate allpool.

• ettevõte peab olema registreeritud oma riigis toidu tootmisega tegelevaks ettevõtteks ja täitma kohalikke tootmisnõudeid.
• rakendatud peab olema ohu analüüsi ja kriitilise kontrollpunkti (HACCP) süsteem, mis sisaldab riskianalüüsi gluteenisisalduse kohta terve tootmise käigus (tootmine, ladustamine, transport jne)
• toodete gluteenisisalduse laboritestid (R5-sandwich Elisa meetodil) seritiftseeritud ja akrediteeritud laboris
• tootmishoone auditeerimine

- ELS Standard 2016 Sept : ELS Standard 2016 Sept EST
- ELS Standard Lisa I 2016 SEPT; Nimekiri toiduainetest mis ei tohi kanda gluteenivaba kaubamärki : ELS Standard Lisa I 2016 SEPT
- ELS Standard Lisa II 2016 SEPT; HACCP (Ohu analüüsi ja kriitilise kontrollpunkti) juhend gluteenivaba tootmise juhtimiseks : ELS Standard Lisa II 2016 SEPT
- ELS Standard Lisa III 2016 SEPT; Audiitorite juhend mittevastavuse korral : ELS Standard Lisa III 2016 SEPT
- ELS Standard Lisa IV 2016 SEPT; Tehniliste terminite definitsioonid : ELS Standard Lisa IV 2016 SEPT

Täpsema informatsiooni saamiseks gluteenivaba kaubamärgi taotlemise kohta või lisaküsimuste tekkimisel palun pöörduge Eesti Tsöliaakia Seltsi gluteenivaba tootmise ja kaubamärgi kontaktisiku poole:
Katre Trofimov
katre@tsoliaakia.ee