Kuidas vältida gluteenivaba küpsetise ebaõnnestumist?

1 dl nisujahu võib küpsetistes asendada:
- 1 dl maisi- või riisijahuga
- 2/3 dl kartulijahuga
- 1 dl gluteenivaba jahuseguga

KUIDAS VÄLTIDA GLUTEENIVABA KÜPSETISE EBAÕNNESTUMIST?

1.Mõõda ained alati täpselt
2.Kasuta toatemperatuuril olevaid aineid
3.Parema tulemuse saad, kui kasutad erinevaid jahusegusid ja helbeid. Lisaks neile on ka kartulipuder ja kartulihelbed sobivad komponendid küpsetiste valmistamiseks
4.Sobilikud ained on veel jahvatatud mandlid ja pähklid, kookoshelbed, purustatud paisutatud riis ning maisihelbed
5.Gluteenivaba küpsetise taigen kleepub kergesti käte külge, seega kasuta rohkesti jahu ja õli
6.Rullida on soovitatav taigent kahe küpsetuspaberi vahel
7.Küpsetiste vormid, ahjuplaadid jne tuleb hoolikalt määrida ja üle puistata samuti gluteenivaba jahuga või kasuta küpsetuspaberit
8.Pärmitaigen kergitatakse vaid üks kord, vahetult enne toote ahju panemist
9.Küpsetised saavad kena värvi, kui määrida neid piima, muna või kohviga
10.Küpsetised valmivad veidi madalamal temperatuuril, pisut kauem küpsetades
11.Valmis küpsetised on soovitav panna sügavkülmikusse sobivate portsjonitena, sest nende säilivus pole sama hea, kui tavalistel küpsetistel