EESTI    ENGLISH    SUOMI    RUSSKI
ETS   ETS   ETS

Kartuli-tatra pannkoogid (paksud)

4 tk
2 keedetud kartulit
1/4 dltatrajahu
2 tlmaisi-või kartlitärklist
2 tltoiduõli
 soola

Tambi kartulid õrnalt püreeks, lisa muud ained ja vett umbes 1/2 dl ehk kuni taigen on pudru paksune. Küpseta pannil õlis või margariinis paksud pannkoogid. Serveeri pannkoogid soojalt pohlahõõrutisega või siirupiga.

Riisipannkoogid (õhukesed)

1 1/2 dl riisihelbeputru
1 1/2 dlkartulipüreed
2 tlmaisi-või kartlitärklist
2 spltoiduõli 
 soola

Sega kokku veega keedetud riisihelbepuder, kartulipüree, tärklis, õli ja sool. Taigen on pudru paksune. Küpseta pannil õlis või margariinis õhukesed pannkoogid. Serveeri soojalt siirupiga, suhkruga, magusa moosiga või püreega.

Riisipannkook

1 keskmine keedetud kartul
1 dl keedetud riisi
3 spl maisi-või kartlitärklist
1/2 dl vett
1/2 spl siirupit
  õli küpsetamiseks

Tambi kartul püreeks. Lisa riis ja natukese veega segatud tärklis koos siirupiga. Küpseta taignast praepannil   õlis 4-5 väikest pannkooki või üks suur.

Polentapannkoogid (õhukesed)

2 dlkartulipüreed
2 splmaisitangu
 natuke soola
 õli küpsetamiseks

Sega maisitangud kartulipüree sisse, maitsesta soolaga. Küpseta taignast keskmisel kuumusel pannil õlis õhukesed pannkoogid. Arvesta 2-3 spl tainast ühe õhukese pannkoogi tarvis. Küpseta mõlemalt poolt umbes 5 minutit, et maisitangud jõuaks pehmeks minna. Serveeri magusa moosiga või siirupiga.

Maisipannkoogid (õhukesed)

2 dlvett
2 dl kartulihõõrutist
2 dlmaisijahu
 natuke soola
 õli küpsetamiseks

Sega kokku pannkoogitaigna ained. Lase kerkida umbes pool tundi. Küpseta kuumal pannil õlis väikesed õhukesed pannkoogid. 

Pannkoogid (õhukesed)

12-15 väikest pannkooki

2 tl pärmi
3 dlvett
1 1/2 dltatrajahu
2 dlriisijahu
 soola

Leota pärm kehasoojuses vees. Lisa jahud ja sega taigen ühtlaseks. Lase seista soojas umbes 1/2 tundi ja küpseta taignast õhukesed pannkoogid.

Banaanipannkoogid (õhukesed)

 8-10 väikest pannkooki

1 tlpärmi
1 1/2 dlvett
1 dltatrajahu
1/2 dl riisijahu
1 tl fariinisuhkrut
1banaan

Leota pärm kehasoojuses vees. Lisa jahud ja sega taigen ühtlaseks. Lase seista soojas umbes 1/2 tundi. Lisa püreestatud banaan ja fariinisuhkur. Küpseta õhukesed pannkoogid pannil.